Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Zisk producenta polievok Campbell Soup v 3. kvartáli mierne klesol

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zisk bez započítania mimoriadnych položiek dosiahol na akciu 0,62 USD, zatiaľ čo analytici počítali s upraveným ziskom na úrovni 0,52 až 0,55 USD/akcia.

New York 22. mája (TASR) - Americká potravinárska spoločnosť Campbell Soup evidovala mierne zníženie zisku za 3. kvartál súčasného obchodného roka, keď výsledky firmy ovplyvnil pokles tržieb a jednorazové náklady spojené s reštrukturalizáciou. Napriek tomu však v zisku prekonala očakávania trhov. Informovali o tom portály RTTNews a MarketWatch.

Najväčší výrobca polievok na svete informoval, že za 3. štvrťrok obchodného roka 2014/2015 (kvartál sa skončil 3. mája) dosiahol čistý zisk 182 miliónov USD (163,02 milióna eur) oproti 184 miliónom USD v rovnakom období minulého obchodného roka. Na akciu to predstavuje 0,58 USD a v rovnakej hodnote zaznamenala spoločnosť zisk na jednu akciu aj pred rokom.

Zisk bez započítania mimoriadnych položiek dosiahol na akciu 0,62 USD, zatiaľ čo analytici počítali s upraveným ziskom na úrovni 0,52 až 0,55 USD/akcia. Tržby klesli o 4 % na 1,9 miliardy USD, pod čo sa do veľkej miery podpísali nepriaznivé kurzové vplyvy. V tomto ukazovateli firma tesne zaostala za odhadmi ekonómov, ktorí očakávali tržby na úrovni 1,93 miliardy USD.