Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Živnostníci po upozornení zaplatili v apríli poisťovni 345.571 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Správu sms dostali tie SZČO, ktoré mali nedoplatok za predošlý mesiac.

Bratislava 27. apríla (TASR) - V apríli Sociálna poisťovňa (SP) poslala prostredníctvom sms a e-mailu 19.400 správ, v ktorých živnostníkov a ostatné samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) upozornila na aktuálny nedoplatok za marec 2015. Živnostníci po výzve obratom uhradili poistné spolu vo výške 345.571 eur.

Poisťovňa v 1. štvrťroku 2015 takto vybrala spolu viac ako 1,02 milióna eur. Vybrané poistné prispieva k celkovému zlepšenému výberu poistného od ekonomicky aktívneho obyvateľstva v tomto roku.

Správu sms dostali tie SZČO, ktoré mali nedoplatok za predošlý mesiac a na ktorých má Sociálna poisťovňa aktuálny mobilný alebo e-mailový kontakt. Je preto v záujme každej SZČO, aby si kontakty v poisťovni aktualizovala. Môže tak urobiť cez e-mailovú adresu mojekontakty@socpoist.sk alebo aj ďalšími spôsobmi. Bližšie informácie možno nájsť na webovej stránke SP v časti Aktualizujte si kontakty v Sociálnej poisťovni.

Informácia o nedoplatku môže živnostníka varovať a ochrániť pred narastaním penále a pokutami za neplnenie si zákonných povinností.

TASR informoval hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder.