Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Ekonomika

Zľavové portály opäť preukázali finančnú stabilitu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Slovenská asociácia portálov kolektívneho nakupovania v priebehu roka 2014 dvakrát preverovala finančnú stabilitu všetkých svojich členov.

Bratislava 4. novembra (OTS) - V čase blížiaceho sa adventného obdobia a s tým spojených nákupov sa v SAPKN rozhodli aj týmto krokom posilniť dôveru zákazníkov.

Každý jeden člen musel predložiť v asociácii a najväčšiemu agregátoru zliav na slovenskom trhu doklady o stave svojich bankových účtov. Tie potvrdili, že portál nemá finančné problémy, je schopný uhrádzať svoje záväzky a bezproblémovo fungovať.“ povedal hovorca Marian Tar.

Zákazníci by aj naďalej mali dbať hlavne na to, aby nakupovali na portáloch, ktoré už majú svoju históriu, overujú si svoje ponuky, majú spoľahlivý platobný systém a majú vybudované meno na trhu. Takto sa vyhnú možným rizikám a prípadným problémom s využitím zakúpených kupónov. Aj toto opatrenie Asociácie je krokom k tomu, aby mohol zákazník nakupovať bezpečne a nemusel sa obávať o svoje peniaze. Zákazník by sa mal pri výbere dôveryhodnosti portálu orientovať najmä na overené značky, ktoré na trhu pôsobia dlhodobo, majú kvalitný zákaznícky servis a objednávky vybavujú včas a bez problémov.

Slovenská asociácia nákupných portálov združuje najnavštevovanejšie slovenské zľavové portály. Jej cieľom je okrem iného skvalitňovať ponúkané služby i produkty a chrániť spotrebiteľa. Nahlasovaním prevádzok, ktoré neposkytujú svoje služby alebo tovar v prezentovanej kvalite asociácia postupne eliminuje neserióznych poskytovateľov. Zároveň do svojich radov prijíma iba tie portály, ktoré spĺňajú prísne podmienky vstupu, čo pre kupujúcich znamená bezpečný nákup.

O asociácií:
Asociácia vznikla za účelom posilnenia a zabezpečenia trhu kolektívneho nakupovania na Slovensku, skvalitnenia ponúkaných služieb i produktov a zároveň utuženia dôvery zákazníka voči týmto portálom. Jej úlohu je rozvíjať tento segment trhu a chrániť spotrebiteľa. Združuje podstatnú časť slovenských portálov kolektívneho nakupovania a predstavuje výber tých hráčov, ktorí majú záujem riešiť nielen vlastné interné záležitosti, ale chcú sa podieľať aj na spoločnom riešení všetkého, čo súvisí s týmto segmentom.

Reportovaním prevádzok, ktoré neposkytujú svoje služby či tovar v dostatočnej kvalite, asociácia postupne eliminuje nekvalitné a neseriózne firmy. Zároveň do svojich radov prijíma iba tie portály, ktoré spĺňajú podmienky vstupu, čo pre zákazníka znamená bezpečnejší nákup u overeného portálu.

Detailnejšie informácie o asociácii ako i rady pre spotrebiteľov nájdete na stránke www.sapkn.sk