Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Do zníženej sadzby DPH by malo byť zaradené chladené mäso, aj hydinové

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Znížená DPH by sa podľa riaditeľa Únie hydinárov nemala uplatňovať na vajcia, mrazenú hydinu a ostatné hydinové výrobky.

Bratislava 2. júla (TASR) - Do zníženej sadzby dane z pridanej hodnoty (DPH) by malo byť na Slovensku zaradené všetko chladené mäso, teda aj chladené hydinové mäso. Informoval o tom dnes na tlačovej konferencii riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár, odvolávajúc sa na rokovania s rezortom pôdohospodárstva.

"Čo sa týka ostatného hydinového mäsa, to v zozname komodít so zníženou DPH zaradené nebude. Dôvodom je buď nízka predajná cena, alebo obmedzený balík financií, ktorý štát má na krytie výpadku zo štátneho rozpočtu," doplnil. Znížená DPH by sa teda podľa Molnára nemala uplatňovať na vajcia, mrazenú hydinu a ostatné hydinové výrobky.

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Molnárove vyjadrenia ohľadom zaradenia mäsa do zoznamu potravín, u ktorých sa uvažuje so zníženou DPH, nepotvrdilo ani nevyvrátilo. "Všetky informácie budú k dispozícii po schválení vládou," reagovala pre TASR Radka Kulaviaková z odbor komunikácie a marketingu agrorezortu.