Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Zo Slovenska odchádza pobočka zahraničnej banky Royal Bank of Scotland

Royal Bank of Scotland. Foto: TASR/AP

"Vo februári minulého roka RBS oznámila novú stratégiu stať sa menšou a jednoduchšou bankou.

Bratislava 14. januára (TASR) - Zo slovenského bankového trhu odchádza Royal Bank of Scotland (RBS). "Vo februári minulého roka RBS oznámila novú stratégiu stať sa menšou a jednoduchšou bankou. V priebehu niekoľkých mesiacov sme posudzovali budúci obchodný model pre Slovensko a nakoniec bolo prijaté rozhodnutie uzavrieť našu pobočku na Slovensku," zdôvodnil pre TASR dôvody odchodu zodpovedný za komunikáciu a marketing banky Tomáš Tesař.

Banka o svojom rozhodnutí informuje klientov aj na svojej internetovej stránke. Koľko Slovákov využívalo jej služby, banka nezverejnila.

RBS je ale pripravená zabezpečiť presun svojich doterajších klientov do iných finančných domov. "Požiadali sme klientov o vyjadrenie, aké alternatívne bankové dohody sú pre nich najvhodnejšie. Aj keď nemáme zavedené riešenie partnerskej banky, môžeme poskytnúť riešenie SEPA z našej pobočky v Londýne, Amsterdame alebo Frankfurte. Ak by chceli použiť inú banku na Slovensku, vyhľadáme a ponúkneme im možnosť pripojenia ich účtov s touto bankou prostredníctvom Access Online alebo Access Direct," doplnil Tesař.

Britská RBS ako pobočka zahraničnej banky začala svoju činnosť na Slovensku 15. mája 2007.

Menej členov tak od začiatku roka 2015 má aj Slovenská banková asociácia (SBA). Posledný pokles počtu členov asociácia zaznamenala v októbri 2013, keď sa rozhodla na Slovensku ukončiť svoje aktivity AXA Bank Europe. Medzitým v decembri 2013 však prijala SBA za člena kórejskú banku KDB Bank Europe.