Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

ZOCR: Ciele a filozofia projektu Kvalita z našich regiónov sa napĺňajú

Takýmto spôsobom podľa Tauchmannovej získajú výrobcovia nielen licencované označenie, ale aj marketingový digitálny priestor na podporu predaja svojich produktov.

Bratislava 27. novembra (TASR) – Ciele a filozofia projektu orientovaného na podporu slovenských výrobkov Kvalita z našich regiónov sa napĺňajú. Uviedla to dnes na tlačovej konferencii pri hodnotení 2. ročníka členka predstavenstva Zväzu obchodu a cestovného ruchu (ZOCR) SR a autorka projektu Bohumila Tauchmannová.

"Všetkých, ktorí sa podieľali na uvedení označenia Kvalita z našich regiónov a jej rozvoji si nesmierne cenia, že sa napĺňajú ciele a filozofia tohto projektu - postupne, ale veľmi intenzívne. Dá sa povedať, že spotrebiteľa spoločne vzdelávame všetci – obchod, výrobcovia potravinárskeho a nepotravinárskeho tovaru, ale aj pestovatelia," priblížila Tauchmannová s tým, že do kampane sa zapájajú aj médiá, štátna správa a samospráva.

Zároveň avizovala, že označenie Kvalita z našich regiónov bude oceňovať tzv. modrou a zlatou pečaťou, ktorej súčasťou bude označenie konkrétneho regiónu SR. "Od roku 2013 si budú môcť zakúpiť výrobcovia licenciu na označovanie svojich výrobkov, či už potravinárskeho alebo nepotravinárskeho charakteru," vysvetlila.

Takýmto spôsobom podľa Tauchmannovej získajú výrobcovia nielen licencované označenie, ale aj marketingový digitálny priestor na podporu predaja svojich produktov. "Cena licencie bude odstupňovaná od ročného obratu toho – ktorého výrobku, ktorý prihlásia. Budeme zohľadňovať malých, väčších a najväčších z titulu obratu konkrétneho výrobku," dodala.