Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

ŽSR spustili novú aplikáciu pre lepšie informovanie o odchodoch vlakov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Podľa hovorkyne spoločnosti Martiny Pavlikovej aplikácia dizajnovo korešponduje s odchodovými či príchodovými tabuľami, ktoré na staniciach informujú cestujúcich o príchodoch a odchodoch vlakov.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) spustili na svojej internetovej stránke zsr.sk novú aplikáciu Informačné tabule. Podľa hovorkyne spoločnosti Martiny Pavlikovej aplikácia dizajnovo korešponduje s odchodovými či príchodovými tabuľami, ktoré na staniciach informujú cestujúcich o príchodoch a odchodoch vlakov.

"Na rozdiel od tabúľ na staniciach táto aplikácia zobrazuje všetky údaje pochádzajúce online z Prevádzkového informačného systému ŽSR, kde sa sledujú vlaky," priblížila Pavliková.

Ide podľa jej slov o kombináciu viacerých údajov, či už z cestovného poriadku alebo z plánu pohybov vlakov a tiež údajov o meškaní vlakov.

"Veríme, že nová aplikácia zlepší komfort dostupnosti informácií potrebných k ceste železničnou osobnou dopravou po železničnej sieti ŽSR," uviedla hovorkyňa.

Aplikácia Informačné tabule je na internetovej stránke ŽSR sprístupnená v časti Informácie pre cestujúcu verejnosť formou modrého bannera, kde sa po kliknutí zobrazí zoznam železničných staníc. K ponúkaným informáciám pre konkrétne zvolenú železničnú stanicu sa cestujúci dostanú prekliknutím cez názov stanice.