Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

ZSSK Cargo vyjde nákup náterových látok na 350.000 eur

Ilustračné foto. Foto: Tablet.TV

Ide o dodávky náterov, napríklad vonkajších či antikoróznych, tiež tužidiel, riedidiel, tmelov či čistiacich a odmasťovacích prostriedkov.

Bratislava 30. marca (TASR) - Štátneho nákladného dopravcu Železničnú spoločnosť Cargo Slovakia (ZSSK Cargo) vyjde nákup náterových látok potrebných pre údržbu a opravy koľajových vozidiel na 350.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Dodávku pre firmu zabezpečí spoločnosť Chemolak zo Smoleníc.

Vyplýva to z výsledku súťaže, ktorý bol zverejnený vo vestníku verejného obstarávania. Ide pritom o dodávky náterov, napríklad vonkajších či antikoróznych, tiež tužidiel, riedidiel, tmelov či čistiacich a odmasťovacích prostriedkov.

Samotná súťaž bola rozdelená do dvoch častí. Prvá sa týkala nákupu náterových látok na údržbu a opravy železničných koľajových vozidiel. ZSSK Cargo odhadovalo jej cenu vo výške 273.078 eur bez DPH. V súťaži dostala spoločnosť štyri ponuky, výsledná cena je rovnaká ako pôvodne odhadovaná.

Predmetom druhej časti zákazky bol nákup náterových látok určených pre viaceré účely, a to na železničné koľajové vozidlá a tiež na zabezpečenie bežnej prevádzky.

V tomto prípade odhadovala spoločnosť hodnotu zákazky vo výške 76.922 eur bez DPH. V súťaži dostala dve ponuky a výsledná cena je rovnaká ako pôvodne odhadovaná. V obdivoch prípadoch sú dodávky náterových látok určené na obdobie dvoch rokoch a zákazka nie je spolufinancovaná z eurofondov.