Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

ZSSK predstaví na Profesia days v Žiline pracovné pozície a benefity

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Národný dopravca ponúka zamestnancom a ich rodinným príslušníkom cestovné výhody na Slovensku i v zahraničí.

Žilina 13. septembra (TASR) - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) predstaví voľné pracovné pozície a ich benefity v pondelok (18. 9.) a v utorok (19. 9.) na veľtrhu práce Profesia days v Žiline. ZSSK bude podľa svojho hovorcu Tomáša Kováča jedným zo 70 vystavovateľov v Dome odborov a bude sa držať konceptu s mottom Nastúpte k nám do ZSSK.

Doplnil, že záujemcom poskytne všetky potrebné informácie o benefitoch a aktuálne voľných pracovných miestach v rámci celého Slovenska. "Predstavíme rôzne pracovné príležitosti, najmä pre záujemcov o kľúčové pracovné profesie v oblasti prevádzky a opráv, ako je rušňovodič, údržbár či elektromechanik," uviedol Kováč.

Pripomenul, že národný dopravca ponúka zamestnancom a ich rodinným príslušníkom cestovné výhody na Slovensku i v zahraničí. "Za symbolický ročný poplatok môžu neobmedzene cestovať vlakmi ZSSK a partnerských dopravcov (aktuálne České dráhy). Zároveň za oveľa nižšie sumy majú po roku pracovného pomeru nárok aj na určitý počet ciest vlakom v zahraničí. Nových uchádzačov môže zaujať aj skrátená pracovná doba, Multisport karta či príspevok zamestnávateľa do tretieho dôchodkového piliera," priblížil.

ZSSK zaviedla náborový príspevok až vo výške 3000 eur pre rušňovodičov s praxou na celom Slovensku alebo 1200 eur pre údržbárske a prevádzkové profesie, prioritne na západnom Slovensku. "Účelom zavedenia náborového príspevku je zvýšiť atraktívnosť a záujem o nástup nových zamestnancov na kľúčové pracovné pozície, ktoré sa nedarí dlhodobo obsadiť. Formou náborového príspevku chce spoločnosť tieto pracovné pozície stabilizovať, a tým zabezpečiť personálnu, respektíve prevádzkovú potrebu," vysvetlil hovorca ZSSK.

Upozornil, že zásadnou zmenou na Profesia days je odstránenie bariér. "Hlavné pódium sa mení na Skill sessions – nový koncept, postavený na otvorenej komunikácii medzi návštevníkmi, zamestnávateľmi a odborníkmi z rôznych sfér," dodal Kováč.