Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

ZSSK vyhodnotila šesť súťaží na opravy rušňov

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Dopravcu by tieto práce mali vyjsť na 29,35 milióna eur.

Bratislava 25. októbra (TASR) - Štátny dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vyhodnotil šesť užších súťaží na opravy rušňov. Celkovo by dopravcu tieto práce mali vyjsť na 29,35 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Vyplýva to z oznámení o výsledkoch verejných obstarávaní, ktoré boli zverejnené vo vestníku verejného obstarávania.

V prípade prvej súťaže ide o vykonávanie hlavných a neplánovaných opráv rušňov radu 350. Dopravca dostal v súťaži dve ponuky. Zákazku získala spoločnosť ŽOS Vrútky za cenu 7,79 milióna eur bez DPH.

ZSSK súťažila tiež vykonávanie opráv pre rušne radu 460. V tendri dostala tiež dve ponuky a zvíťazila v ňom firma ŽOS Vrútky. Zákazku pre dopravcu uskutoční za 9,91 milióna eur bez DPH.

ZSSK vybrala dodávateľa aj na opravy rušňov radu 736 za cenu 1,75 milióna eur bez DPH. V tomto tendri dostal dopravca opäť dve ponuky a zákazku získala spoločnosť CZ LOKO z Českej republiky.

V užšej súťaži vyberal dopravca aj firmu na opravy rušňov radu 750. V súťaži dostal opäť dve ponuky a zákazku získali Železničné opravovne a strojárne Zvolen s cenou 1,57 milióna eur bez DPH.

Opravovať sa majú aj rušne radu 363. Tieto práce zaistí pre dopravcu spoločnosť ŽOS Vrútky za cenu 4,13 milióna eur bez DPH. V tomto tendri dostala ZSSK štyri ponuky.

Poslednou bola užšia súťaž na opravy rušňov radu 362. Túto zákazku získala tiež spoločnosť ŽOS Vrútky s cenou 4,2 milióna eur bez DPH. V tendri dostala ZSSK štyri ponuky.

Ani jedna zo zákaziek nebude spolufinancovaná z eurofondov. V tendroch sa použili elektronické aukcie a v piatich prípadoch boli uzatvorené rámcové dohody.