Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

UNIKÁTNE FOTO: Prebieha 42. ročník Bielej stopy. Aká bola v roku 1975?

Kombo snímka Foto: TASR
Na Krahuliach odštartovali 16.február 2.ročník vytrvalostných lyžiarskych pretekov Po bielej stope ,SNP ,ktoré sú spomienkou na hrdinské boje SNP spred tridsiatych rokov . Foto: TASR - T.Babjak

Práve dnes prebieha 42. ročník vytrvalostného behu na lyžiach Biela stopa. Ale ako vyzeral jej druhý ročník v roku 1975? Aké boli lyže a ako boli oblečení športovci? Teraz.sk ponúka fotografie TASR.

Bratislava 31. januára (Teraz.sk) - Práve dnes prebehli hlavné preteky už 42. ročníka diaľkového behu na lyžiach, Bielej stopy. Teraz.sk vám ponúka unikátne fotografie z archívov TASR, ktoré dokumentujú druhý ročník podujatia v roku 1975 a fotogalériu z tretieho ročníka.

V dnešných hlavných pretekoch na 42. ročníku tradičného diaľkového behu na lyžiach - Biela stopa na Skalke pri Kremnici triumfoval Slovák Martin Bajčičák a Češka Klára Moravcová. A ako to vyzeralo v roku 1975?

Druhý ročník Bielej stopy

Katarína Pruknerová zo Zvolena v rozhovore v čs.veľvyslancom v Bulharsku Michalom Chudíkom pred štartom
Foto: TASR - T.Babjak



V 2. ročníku "Biela stopa SNP " štartovali vo dvoch vekových kategóriach aj ženy.
Foto: TASR - T.Babjak


Víťazi šiestich kategórií lyžiarskych vytrvalostných pretekov "Biela stopa SNP"- Jozef Medveď z Laskomerského, Ján mešťan z ČH B. Bystrica, Július Ľupták z ČH Štrbské Pleso, Anna pasiarová z ČH Štrbské Pleso, Beta Krížová z Martina a Jozef Krasuľa z TJ Vysoké Tatry.
Foto: TASR - T.Babjak



Fotogalériu k 3. ročníku Bielej stopy nájdete TU.