Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Fico a Kaliňák si uctili prácu hasičov počas sviatkov

Premiér Robert Fico (vpravo) a podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák (vľavo) zavítali na Štedrý deň 24.decembra 2014 medzi profesionálnych a dobrovoľných hasičov do Šamorína. Na snímke uprostred veliteľ Hasičskej stanice v Šamoríne Frantisek Fehér. Foto: TASR/MV - Vladimír Benko

Na Štedrý deň službukonajúcich hasičov priamo v teréne a na hasičskej stanici v Šamoríne.

Šamorín 24. decembra (TASR) - Predseda vlády SR Robert Fico a podpredseda vlády, minister vnútra Robert Kaliňák navštívili dnes na Štedrý deň službukonajúcich hasičov priamo v teréne a na hasičskej stanici v Šamoríne. Uctili si tak prácu profesionálnych príslušníkov Hasičského a záchranného zboru HaZZ, ako aj dobrovoľných hasičov, ktorí sú v službe aj počas Vianoc.

Vládni predstavitelia pred príchodom na šamorínsku hasičskú stanicu sa krátko zastavili aj pri odstraňovaní následkov dopravnej nehody, ku ktorej došlo dnes v dopoludňajších hodinách smerom do Šamorína. “Táto nešťastná udalosť nepriaznivo ovplyvní vianočné dni rodiny, keďže došlo aj k vážnemu zraneniu. Je konkrétnym príkladom, že hasiči musia byť pripravení zasiahnuť a pomôcť každý deň a každú hodinu v roku,“ zdôraznil premiér.

Predseda vlády a minister vnútra si pozreli objekt, technické vybavenie hasičskej stanice v Šamoríne a oboznámili sa s činnosťou hasičov. Privítala ich dychová hudba a hasiči pripravili pre hostí aj Halászlé.

Predseda vlády a minister vnútra si pozreli objekt, technické vybavenie hasičskej stanice v Šamoríne a oboznámili sa s činnosťou hasičov. Privítala ich dychová hudba a hasiči pripravili pre hostí aj Halászlé.

„Navštevujeme hasičov na Štedrý deň už niekoľko rokov. Chceme sa tak poďakovať všetkým tým, a nie len hasičom, ktorí sviatky musia stráviť v zamestnaní. Patrí vám úcta a rešpekt, že to robíte. Chceme vám a vašim rodinám zaželať krásne Vianoce a tí ktorí ste v práci si urobte štedrý večer tak, ako vám to pracovné možnosti dovolia,“ povedal Fico a službukonajúcim odovzdal darčeky. Pripomenul, že hasičské stanice navštevuje už od roku 2002. „V ostatnom období sa urobil pokrok. Zrekonštruovali sme celý rad hasičských staníc. Som nesmierne rád, že minister vnútra k tejto úlohe pristupuje veľmi zodpovedne.

Súčasné technické vybavenie je neporovnateľné. Zlepšilo sa vybavenie nielen profesionálnych ale aj dobrovoľných hasičov,“
podčiarkol predseda vlády. Poukázal na to, že dnes byť hasičom je ctené povolanie. „O túto prácu je veľký záujem, sociálne zabezpečenie je na dobrej úrovni,“ doplnil minister vnútra.