Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia

Matovič vyzval premiéra na vyjadrenie k firme P. Pašku Komed s.r.o.

Na snímke zľava europoslanec Richard Sulík, poslanci NR SR Daniel Lipšic, Igor Matovič a Alojz Hlina. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Podľa šéfa Obyčajných sa aktuálne chystá "upratanie" tejto spoločnosti zo sveta a jej prepis na bieleho koňa.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Opoziční poslanci vyzývajú predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD), aby sa vyjadril k firme Pavla Pašku (Smer-SD) Komed s.r.o., ktorá podľa nich slúži na pranie špinavých peňazí. Líder OĽaNO Igor Matovič totiž tvrdí, že premiér informácie o fungovaní tejto spoločnosti mal a naposledy mu boli doručené údajne dva dni predtým, ako Paška oznámil rezignáciu z postu šéfa parlamentu.

Matovič v podobnom duchu, ako už informoval denník Sme, poukázal na to, že ide o spoločnosť s jediným zamestnancom, ktorá dosiahla za posledné dva roky pri pomerne nízkych nákladoch zisk 700.000 eur. "Dostal som informáciu, že Pavol Paška údajne takýmto spôsobom perie špinavé peniaze a berie úplatky z verejných zákaziek. Všetko nasvedčuje tomu, že to môže byť pravda. Jedine premiér Fico môže dokázať, či tieto informácie sú alebo nie sú pravdivé," povedal Matovič.

Podľa šéfa Obyčajných sa aktuálne chystá "upratanie" tejto spoločnosti zo sveta a jej prepis na bieleho koňa. "Vyzývam Roberta Fica, aby ukázal, či mu naozaj záleží na boji proti korupcii. Je tu podozrenie, že niekto tu niečo nerobí čisto. Má to všetky parametre práčky na peniaze. Premiér to môže dokázať," apeloval Matovič. Daniel Lipšic (nezaradený) doplnil, že ide o spoločnosť, z ktorej Paška nepriznal státisícové príjmy.

Alojz Hlina (nezaradený) a šéf SaS Richard Sulík aj preto opätovne vyzývajú ľudí, aby prišli v utorok (25.11.) na bratislavské Námestie SNP protestovať proti korupcii. "Kradne sa tu ako nikdy, vláda má vyše 80 korupčných káuz. Vyzývame všetkých slušných ľudí, aby prišli vyjadriť nesúhlas s korupciou, ktorú zažívame," apeloval Sulík.

Podľa Hlinu, ktorý sa podieľal aj na organizovaní protestu pred domom Pavla Pašku v Košiciach, sa v utorok na Námestí SNP stretnú slušní ľudia, ktorí chcú zmenu. "Budú protestovať a potom sa presunú pred budovu NR SR. Je to úplne normálne, sme zdravá demokratická krajina. Všetky doterajšie stretnutia mali zmysel a verím, že aj v utorok veľa slušných ľudí odkáže vláde, že nastal čas niektoré veci zmeniť," uzavrel.

Robert Fico dnes zopakoval, že Pavol Paška urobil štátnické gesto. "Odchádza aj ako poslanec NR SR a stáva sa z neho z hľadiska oficiálnych politických štruktúr súkromná osoba. Zostáva však podpredsedom Smeru-SD. Takže ak máte nejaké otázky tohto typu, budete sa musieť obrátiť na pána Pašku, ako na súkromnú osobu, ako na podpredsedu Smeru-SD," povedal novinárom na otázku, čo hovorí na výzvy opozície.