Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Poslanci zvolili nových členov Rady pre vysielanie a retransmisiu

Ilustračné foto.. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Rada pre vysielanie a retransmisiu je správny orgán, ktorý vykonáva štátnu reguláciu v oblasti rozhlasového a televízneho vysielania.


Bratislava 27. novembra (TASR) - Poslanci Národnej rady SR dnes v tajnej voľbe zvolili troch nových členov Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR). Stali sa nimi Ingrid Fašiangová (nominantka Asociácia Bratislava v pohybe, 84 hlasov), Gabriela Rothmayerová (Združenie miest a obcí Slovenska, Združenie rozhlasových tvorcov, 72 hlasov) a Peter Kolenič (Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre, 69 hlasov). Prví dvaja z menovaných nastúpia do funkcií na šesťročné obdobie 16. decembra, Kolenič 13. januára 2015.

Zvolenie troch nových členov bolo úlohou poslancov preto, lebo súčasným členom rady Karolovi Haťapkovi a Petrovi Škultétymu sa končí funkčné obdobie 16. decembra 2014 a Pavlovi Dinkovi 13. januára 2015.

Okrem úspešnej trojice dnes kandidovali aj Igor Boháč (Paneurópska vysoká škola), Štefan Bučko (Fórum kresťanských inštitúcií, o. z.), Štefan Fejko (Akadémia umení v Banskej Bystrici), Angela Hefty (poslanec Daniel Lipšic), Martin Križan (Asociácia nezávislých rozhlasových a televíznych staníc), Rastislav Lehotský (Asociácia nezávislých rozhlasových a televíznych staníc), Matúš Oľha (Univerzita Sv. Cyrila a Metoda v Trnave) a Mária Tóthová-Šimčáková (Asociácia nezávislých rozhlasových a televíznych staníc).

Rada pre vysielanie a retransmisiu je správny orgán, ktorý vykonáva štátnu reguláciu v oblasti rozhlasového a televízneho vysielania, retransmisie a poskytovania audiovizuálnych mediálnych služieb na požiadanie. Jej poslaním je presadzovať záujmy verejnosti pri uplatňovaní práva na informácie, slobody prejavu a práva na prístup ku kultúrnym hodnotám a vzdelaniu.