Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia

Polícia zadržala organizovanú skupinu prevádzačov

Ilustračné foto Foto: TASR

Členom štvorčlennej skupiny, medzi ktorými je aj jedna žena, hrozí za prevádzačstvo väzenie na sedem až desať rokov.

Bratislava 24. júla (TASR) - Polícia zdržala prevádzačov, ktorí organizovali nedovolené prekročenie ukrajinsko-slovenskej hranice nelegálnym migrantom zo Sýrie a Afganistanu. Členom štvorčlennej skupiny, medzi ktorými je aj jedna žena, hrozí za prevádzačstvo väzenie na sedem až desať rokov.

"Prevádzači sa dostali do rúk polície počas stredajšej (23.7.) akcie Francúz, na ktorej sa v okrese Snina okrem Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície podieľali aj policajti z Humenného, Sobraniec, Prešova a Vranova nad Topľou," informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Viac ako 40 policajtov vykonalo počas stredy domové a iné prehliadky v Humennom, Ruskej Volovej, Kalnej Ráztoke a Uliči. Zaistili mobilné telefóny, SIM karty, mapy, vysielačky, ďalekohľady na nočné videnie, navigácie a ďalšie veci súvisiace s trestnou činnosťou.

Zadržaní prevádzači, 35-ročný Marek R., 50-ročný Juraj T., 30- ročný Dávid K. a 23-ročná Viktória P., mali podľa zistení polície organizovať nelegálne prechody už od apríla tohto roku, pričom prekročenie hranice zabezpečili minimálne 30 ľuďom. "Taktiež sa starali o ďalší tranzit cez územie Slovenskej republiky do ďalších krajín Európskej únie," dodala Baloghová. Podľa hovorkyne policajného prezídia je zisk organizovanej skupiny za prevádzačstvo vyčíslený na viac ako 10.000 eur.

"Dvaja zo zadržaných sú stíhaní na slobode, na ďalších dvoch podal vyšetrovateľ prokurátorovi podnet na väzobné stíhanie, o ktorom sa má rozhodnúť," uviedla Baloghová.