Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Prezident A. Kiska zrejme tento rok so správou o spoločnosti nevystúpi

prezident Andrej Kiska Foto: TASR/Štefan Puškáš

Prezident naposledy vystúpil pred poslancami Národnej rady SR v deň jeho inaugurácie 15. júna.

Bratislava 25. októbra (TASR) - Prezident SR Andrej Kiska tento rok zrejme v Národnej rade SR so svojou správou o stave spoločnosti nevystúpi. S hodnotením by mal prísť na budúci rok. Vyplýva to z vyjadrení Romana Krpelana z prezidentovho tímu.

"Prezident Andrej Kiska uvažuje o dvoch termínoch, začiatok budúceho roka alebo v júni, teda rok od nástupu do funkcie," uviedol pre TASR Krpelan.

Kiska ešte pred svojím zvolením hovoril, že má záujem vystupovať v parlamente, a to nie len so správou o stave spoločnosti, ale aj v prípade, "keby bolo niečo mimoriadne dôležité, na čo by bolo treba upozorniť parlament". Povedal tiež, že so správou by chcel vystupovať aspoň raz za rok.

Prezident naposledy vystúpil pred poslancami Národnej rady SR v deň jeho inaugurácie 15. júna. V príhovore hodnotil aj stav spoločnosti, ktorá podľa neho stagnuje. Apeloval na angažovanosť ľudí vo verejnom živote.

Deklaroval, že je pripravený povzbudzovať ľudí, ktorí nerezignovali, vyznávajú slušnosť a morálku a pomáhajú tomu, aby sa dobrý pocit nekončil za dverami ich príbytkov. Odsúdil tiež korupciu, vyzdvihoval morálku.