Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Vláda a tripartita sa budú zaoberať novými sankciami EÚ voči Rusku

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Slovenská vláda už má návrh nového balíka sankcií, ktorý pripravila Európska komisia voči Rusku.

Bratislava 3. septembra (TASR) - Slovenská vláda už má návrh nového balíka sankcií, ktorý pripravila Európska komisia (EK) voči Rusku. TASR to potvrdila hovorkyňa premiéra Beatrice Szabóová.

"Analyzujeme, či a do akej miery poškodia Slovenskú republiku. V stredu sa nimi bude zaoberať mimoriadne zvolaná tripartita, ako aj vláda na svojom pravidelnom zasadnutí," priblížila.

Talianska ministerka zahraničných vecí a nastupujúca šéfka diplomacie EÚ Federica Mogheriniová včera uviedla, že vlády členských štátov Európskej únie by mohli prijať rozhodnutie o novom balíku sankcií voči Rusku už v tento piatok.

Mogheriniová na pôde Európskeho parlamentu pripomenula, že v pondelok v Bruseli zasadal Stály výbor zástupcov pri EÚ (COREPER), pričom sa veľvyslanci dohodli na tom, že EK do stredy predloží návrh o novom balíku sankčných opatrení voči Rusku.

Komisia s ohľadom na vojenskú inváziu Ruska na Ukrajine pracuje na posilnení sankcií v štyroch odvetviach, medzi ktoré patrí rezort obrany, tovary dvojitého využitia a financie.