Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Do roadshow pred eurovoľbami sa zapojila aj Zuzana Čaputová

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podujatie na Hlavnom námestí v Nových Zámkoch otvorila diskusia o programe Erasmus a možnostiach štúdia v zahraničí.

Nové Zámky 16. mája (TASR) – Diskusie o Európskej únii, premietanie filmov i koncert sú súčasťou predvolebnej roadshow, ktorá už od konca apríla putuje po Slovensku a vo štvrtok sa koná aj v Nových Zámkoch. Kampaň s názvom Tentoraz idem voliť - Doma v EÚ pripravila Kancelária Európskeho parlamentu a Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku.

Podujatie na Hlavnom námestí v Nových Zámkoch otvorila diskusia o programe Erasmus a možnostiach štúdia v zahraničí. Po súťažiach a vystúpení žiakov Základnej umeleckej školy Nové Zámky sa k podujatiu pripojila aj novozvolená prezidentka Zuzana Čaputová. Po rozhovoroch s občanmi na hlavnom pódiu sa zapojila aj do diskusie s verejnosťou a zástupcami európskych inštitúcií v novozámockej Poetry Café.

Roadshow Tentoraz idem voliť – Doma v EÚ je hlavnou aktivitou zameranou na informovanie o eurovoľbách a EÚ. „Okrem nej sú súčasťou mobilizačnej kampane aj diskusie so študentmi na vysokých školách a širokou verejnosťou, a tiež zapojenie influencerov,“ informovali organizátori.