Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Lídrom kandidátky strany Doprava vo voľbách do EP je M. Damankoš

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Doprava sa označuje za proeurópsku politickú stranu, ktorej členovia sú presvedčení o potrebe ďalšej integrácie členských krajín Európskej únie.

Bratislava 21. februára (TASR) - Lídrom kandidačnej listiny strany Doprava v májových voľbách do Európskeho parlamentu (EP) je podpredseda Marián Damankoš. Nasleduje ďalší podpredseda strany Ján Cirák, trojka je Lenka Beňačková. Strana Doprava to oznámila vo štvrtok.

Do eurovolieb posiela aj svojho podpredsedu Ludvíka Posoldu, z piateho miesta kandiduje Ľubomír Ochotnický, šiesty je Roman Hrnčirík. Nasledujú Jozef Mišenko, Adriána Trojanovičová, Tomáš Beharka, Jaroslav Mäsiar, Jaroslav Málek a Viktor Magic.

Doprava sa označuje za proeurópsku politickú stranu, ktorej členovia sú presvedčení o potrebe ďalšej integrácie členských krajín Európskej únie. Jej prioritami sú spoločná zahraničná a bezpečnostná politika krajín EÚ, tiež európska hospodárska a menová politika. Pri téme európskeho trhu preferuje menej dotácií a viac infraštruktúry.

Voľby do europarlamentu budú na Slovensku 25. mája, obyvatelia budú voliť 14 europoslancov. Hlasovacie právo majú slovenskí občania s trvalým pobytom na Slovensku, ale aj občania iného členského štátu, ktorí majú na Slovensku trvalý pobyt. Poslanci europarlamentu sú volení na päťročné volebné obdobie.