Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Banská Bystrica porazila Košice 3:1 v 3. zápase finálovej série

Na snímke zľava útočník Banskej Bystrice Michal Handzuš a obranca Košíc Radek Philipp v treťom zápase finále play-off slovenskej hokejovej Tipsport extraligy HC´05 Banská Bystrica - HC Košice. Banská Bystrica, 5. apríla 2015. Foto: TASR/Dušan Hein

Barani síce prehrali prvú tretinu, no v druhej už písali s dvoma gólmi scenár oni.

Banská Bystrica 5. apríla (TASR) - V treťom zápase finálovej série play off hokejovej extraligy bol na banskobystrickom ľade úspešnejší domáci HC'07, keď zdolal HC Košice 3:1. 'Barani' síce prehrali prvú tretinu, no v druhej už písali s dvoma gólmi scenár oni a tesný náskok udržali až do konca, navyše ho ešte prifarbil Hudec do prázdnej bránky 38 sekúnd pred koncom. V sérii prehrávajú 1:2, štvrtý zápas je na programe v Banskej Bystrici v pondelok o 17.00.



HC'05 B. Bystrica - HC Košice 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Góly: 31. Handlovský (Heizer, Kafka), 36. Čížek (Kudrna, Kytnár), 60. Hudec (Biro, Heizer) - 6. Lapšanský (Hrnka). Rozhodcovia Baluška, Kubuš - Šefčík, Výleta, vylúčení 2:4, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, zmeny: 16. Heizer za Preisingera, 2841 divákov. Stav série 1:2.

HC'05 B. Bystrica: Corbeil - Gründling, Guimond, Čížek, Rosandič, Kousalík, Biro - Kudrna, Kytnár, Surový - Hudec, Handzuš, White - Kafka, Preisinger (16. Heizer), Handlovský - Lamper, Zigo, Matoušek.
HC Košice: Hylák - Jánošík, Štrbák, Philipp, Šeda, Cebák, Macejko - Lapšanský, Hrnka, Sojčík - Spilar, Bartoš, Jenčík - Bicek, Suja, Bartánus - Mat. Chovan, Rachůnek, Kutálek.


Od domácich sa čakal oveľa väčší tlak, aký ukázali v prvej tretine. Vlažný začiatok ich aj potrestal, inkasovali gól a opäť mali čo doháňať. V 6. min po chybe brankára Corbeila v rozohrávke, s ktorou má Kanaďan, ako ukázali aj predchádzajúce zápasy, dosť problémov, zužitkoval Lapšanský nahrávku od Hrnku. Priebežný stav bol spravodlivý, hostia si vytvorili viac príležitostí a ich výkonu nebolo čo vyčítať. Hrali to, na čo si navykli, príliš súpera pred bránku nepúšťali a často nahadzované puky sa míňali účinku. Už v 57. sekunde sa ocitol Jenčík v sľubnej šanci, v 6. min Kutálek v palebnej pozícii namieril vedľa. O odpoveď sa postaral v rovnakej minúte Kytnár, domáci sa však zdali bez iskry, akoby si šetrili sily na neskôr. V 10. min opäť vedľa mieril zblízka Handzuš, potom sa dvakrát vystriedali v šanciach predovšetkým 'oceliari'. V 15. min sa v oslabení nepresadil Sojčík, o minútu neskôr si Bartánus doslova ukradol na obrannej modrej puk po naskočení z trestnej lavice, no tiesnený samostatný nájazd nezakončil. V druhej tretine sa 'barani' zahryzli do súpera pevnejšie a aj sa im to oplatilo. V 31. min pohotovo zakončil situáciu s polobratom Handlovský a v 36. min nahodený puk Čížeka od modrej skončil za nič nevidiacim Hylákom. Bystričania už v 24. min mohli pri prečíslení Handzuša a Hudeca skórovať, keby Hudec trafil lepšie puk. Aj 35. min s Kytnárom na konci akcie si zaslúžila lepšie zakončenie. Košičania sa až trikrát v strednej časti bránili v oslabení a dosť sa vyčerpali, no keby pred zaznením sirény lepšie mieril v nájazde Jenčík, ktorý podobnú situáciu premárnil v oslabení aj v 27. min, zdvihli by si výraznejšie náladu. V tretej tretine sa hostia márne snažili zrovnať skóre a vlastne gól nemali ani z čoho streliť. Neustále narážali na konsolidovanú obranu a pozor si museli dávať aj na rýchle výpady súpera a jeho chuť ešte zvýrazniť zaslúžené víťazstvo, čo sa im napokon podarilo vďaka Hudecovi strelou do prázdnej bránky 38 sekúnd pred koncom.