Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Fortunaliga

Banskobystričania do novej sezóny aj s Polievkom, navýšili rozpočet

Na snímke vpravo útočník Slovenska Róbert Polievka a kapitán Luxemburska Christopher Martins v zápase J-skupiny kvalifikácie na majstrovstvá Európy 2024 vo futbale Slovensko - Luxembursko v Trnave vo štvrtok 23. marca 2023. FOTO TASR - Lukáš Grinaj Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Kapitán Banskej Bystrice Róbert Polievka na piatkový prvý duel sezóny 2023/2024 proti Podbrezovej s určitosťou nastúpi, aj keď ponúk na prestup je niekoľko.

Banská Bystrica 24. júla (TASR) - Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica vstúpia do novej sezóny 2023/2024 aj s kapitánom a slovenským reprezentantom Róbertom Polievkom. Hoci sa vedú rokovania o jeho prestupe, rozhodnutie nepadlo a zostáva naďalej v kádri. Má totiž stále platnú zmluvu do konca budúcej sezóny. Do mužstva prišlo deväť nových hráčov, odišlo osem. Klub spod Urpína by sa chcel znovu prebojovať do prvej šestky tabuľky Niké ligy a nadviazať tak na vlaňajšie piate miesto.

"Som presvedčený o sile a kvalite tohto kádra. Prioritou bolo udržať zdravé jadro mužstva , čo je zhruba deväť hráčov základnej zostavy. To sa nám podarilo a k nim sme získali na trvalý prestup Martina Rymarenka. Následne sme okolo týchto hráčov chceli vyskladať konkurencieschopný tím, ktorý by nám prinášal aj v nasledujúcej sezóne radosť. V podobe príchodov Godála, Slebodníka, Hlinku, Arevala, Guimaraesa, Mičudu a Trnovského sme sa posilnili, pričom pracujeme aj na ďalších príchodoch. Chceme zlepšovať hráčov, najmä mladých, taktiež herný prejav mužstva a dostať diváka na štadión. Netajíme ambíciu znova sa dostať do prvej šestky,“ uviedol na pondelňajšej tlačovej konferencii športový riaditeľ MFK Dukla Banská Bystrica Jozef Mores.

Mužstvo spod Urpína odohralo počas krátkej letnej prípravy iba päť prípravných zápasov a absolvovalo sústredenie v Prahe. S českým tímami v konfrontácii síl neuspelo (prehry s Olomoucom 0:4 a Brnom 0:2). Bystričania zdolali iba slovenské kluby z nižších súťaží (Považskú Bystricu 4:0, Liptovský Mikuláš 4:1 a Petržalku 4:1). "Zdravotný stav obmedzil našu prípravu. Nemohli sme odohrať plánovaný zápas s Teplicami v rámci sústredenia v Prahe. Nastali veci, ktoré sme nevedeli ovplyvniť. Chvalabohu sa udiali počas prípravy a nie v lige. Káder je aktuálne na veľmi slušnej úrovni, má kvalitu, som maximálne spokojný. Máme na umiestnenie v prvej šestke, zabojujeme o ňu, avšak bude to ťažšie než minulý rok. Je viac tímov s takouto ambíciou,“ prezradil pred štartom nového ročníka tréner Banskobystričanov Michal Ščasný.

V MFK Dukla navyšovali aj rozpočet, je takmer dvojnásobný oproti vlaňajšej sezóne. "Rozpočet je deklarovaný medzi 1,8 až 2 miliónmi eur. Nemyslím si, že je vysoký. Sú kluby, ktorým sa nemôžeme rovnať. Je ich viac. Ak sa však chceme ako klub vyrovnať tímom aj na ihrisku, tak sa im musíme vyrovnať aj v riadení a manažmente. Museli sme prijať určitých ľudí, zvýšili sa aj platy. Pripravujeme si dorastencov, ktorých takisto musíme zazmluvniť. Rozpočet to navyšuje, avšak je taký, že stred tabuľky by malo mužstvo uhrať,“ vyjadril sa prezident MFK Dukla Milan Smädo.

Kapitán Banskej Bystrice Róbert Polievka na piatkový prvý duel sezóny 2023/2024 proti Podbrezovej s určitosťou nastúpi, aj keď ponúk na prestup je niekoľko. Zatiaľ hráč a majiteľ klubu nenašli spoločnú zhodu na novom pôsobisku. "Prišli ponuky, s ktorým som bol spokojný, ale nebolo tomu tak na strane klubu. Aj preto sa ďalej veci neriešili a prestup stroskotal. Nechcem odísť z futbalovej Dukly ako zbabelec. Mám voči nej záväzok. Chcem, aby všetky strany boli spokojné, aby sa o mne nerozprávalo, že som ušiel z Banskej Bystrice ako malý chlapec,“ uviedol pre TASR Polievka.

príchody: Michal Trnovský (Šamorín), Oliver Klimp (dorast), Boris Godál (Podbrezová), Tibor Slebodník (Žilina), J. V. Guimaraes (Snina), Marek Hlinka (Zlín), Šimon Mičuda (Trenčín), Enzo Arevalo Acosta (Agropoli), Tomas Maya – na skúške z Charlotte Indepedence
odchody: Andrija Balič (koniec hosťovania z DAC D. Streda), Michal Faško (MFK Košice), Ľuboš Kupčík (FK Pohronie), Adam Červeň (FK Vyškov), Dávid Jackuliak (MFK Ružomberok), Matej Franko (MFK Karviná), Nicolas Gorosito (Spartak Trnava), Adrián Slávik (FK Jablonec)