Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Košice vyhrali nad Žilinou, Senica nad Nitrou

Foto: TASR/AP

V Senici futbalisti odohral zápas za silného hustého dažďa, lopta miestami zostávala stáť na premoknutom teréne.

Košice 15. marca (TASR) - V košickom Čermeli začali aktívnejšie domáci hráči. V 5. minúte Haskič hlavou tesne minul priestor žilinskej brány, no o šesť minút neskôr Sekulič otvoril skóre duelu. Už Diabyho strela volala po góle, ale loptu do siete poslal hlavou až Sekulič - 1:0. Hostia pridali smerom dopredu, v 14. minúte sa William dostal do šestnástky, Tofiloski ho však vychytal. O pekný moment sa v 19. minúte postarali Hučko s Tofilskim, keď prvý menovaný napriahol takmer z 25 metrov a košický brankár vytlačil loptu na brvno. V 25. minúte preveril pozornosť Tofiloského strelou spoza šestnástky Pečovský. O dve minúty neskôr košický gólman znova predviedol dobrý zákrok, keď vytlačil zakončenie Hučka. "Šošoni" boli blízko ku gólu v 36. minúte, ale William v sklze poslal loptu iba tesne vedľa brány.

Druhé dejstvo odštartovala šanca Nováka, ktorý sa dostal až pred Krnáča, namiesto strely však zvolil prihrávku a hosťujúci obranca ju upratal do bezpečia. Na opačnej strane sa v 51. minúte ocitol sám pred košickou bránou William, ale nechal vyniknúť iba Tofiloského. V 59. minúte poslal z pravej strany center Novák až na hlavu Diabyho, no lopta skončila iba na brvne Krnáčovej brány. Košičania pohrozili v 76. minúte z priameho kopu, ktorého aktérom bol Novák. O tri minúty neskôr pálil tesne vedľa pravej žrde Krnáčovej brány Pačinda, stav sa nezmenil. Šesť minút pred koncom duelu ešte vystrašil vlastného brankára hosťujúci Škriniar, ktorý pred ním zrazil Pačindovu strelu na roh.

Hlasy po zápase:

Radoslav Látal, tréner Košíc: "Vedeli sme, že do Košíc príde dobrý súper, silný na lopte. Dali sme gól po štandardnej situácii a tie sme si aj pripravovali. V prvom polčase sme nehrali dobre, Žilina nás prevyšovala, nedostupovali sme hráčov. Prvý polčas nám nevyšiel, no v druhom sa hralo hore-dole. Najprv sme mali šancu my a potom dve Žilina. Neskôr sme už aj dobre bránili, musím sa poďakovať chlapcom, že to zvládli a získali sme tri body."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Nezachytili sme úvod zápasu. Prišli dve štandardné situácie, z ktorých jednu súper i využil. Po tomto momente sme boli lepším tímom a dostali sa do vyložených pozícii. Zlyhali sme v produktivite najmä v druhom dejstve, keď bol zápas do sedemdesiatej minúty otvorený a hralo sa vo vysokom tempe. Potom sa hra kúskovala a domáci takmer bez problémov dotiahli zápas do víťazného konca. V závere mal totiž šancu Jurčo, ktorú však nepremenil."

MFK Košice - MŠK Žilina 1:0 (1:0)
Gól: 11. Sekulič. Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Novák - Pečovský, 2234 divákov.

Zostavy a striedania:
MFK Košice: Tofiloski - Kavka, Bašista, Sekulič - Korijkov, Šinglár (87. Huk) - Bukata, Haskič (58. Pačinda), Djordjevič - Novák, O. Diaby (90. Ostojič)
MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka (87. Paur), Škriniar, Králik, Hučko (74. Jurčo) - Pečovský, Káčer - Mihalík (56. Guba), Škvarka, Jelič - William




Senica zvíťazila v Nitre



Prvý polčas sa v Senici odohral za silného hustého dažďa. Hru ovplyvnill rýchly gól Nitry, keď už v 3. minúte Mikušovu tvrdú strelu z priameho kopu Šulla iba vyrazil na päťku a dobiehajúci Kostelný poslal loptu do siete. Po štvrťhodine hry prevzali hru domáci a celý čas dobýjali nitriansku bránu. V 18. minúte sa ocitol vo výbornej pozícii po Piroskovej prihrávke Sosa, s loptou sa však zamotal a napokon ani nezakončil. Sériu šancí v tejto fáze hry nepremenili Jirásek či Pavlík a azada najväčšiu mal v 21. minúte Slinkin, keď po peknej kombinácii netrafil prázdnu bránu. Do polčasu ešte nebezpečne pálili Jirásek s Kalabiškom, ale lopta si cestu do siete nenašla.

Daždivé počasie sa nezmenilo ani v druhom polčase, lopta miestami zostávala stáť na premoknutom teréne. V 49. minúte si dal takmer vlastný gól po Kóňovom centri stopér Nitry Kostelný. Putnockého bránu odkliali Záhoráci v 68. minúte, keď našiel striedajúci Kosorín spätnou prihrávkou na hranici šestnástky Opielu, ktorý pravačkou vyrovnal - 1:1. Hostia sa nechceli zmieriť s remízou a po zaváhaní obrany domácich sa mohli ujať v 71. minúte druhýkrát vedenia. Šmehylova strela spoza obrancu však letela len tesne vedľa Šullovej brány. Na druhej strane po rýchlom rozohratí štandardnej situácie mal dobrú možnosť na skórovanie Kalabiška, ale mieril len do bočnej siete. Deväť minút pred koncom rozhodol kapitán Senice Juraj Piroska, že tri body zostanú doma na Záhori. Hiago vysunul Opielu, ten prenechal loptu Piroskovi, ktorý prekonal Putnockého - 2:1. Domácim zdolali Nitru a nový tréner Senica Pavel Hapal si pripísal víťaznú premiéru.

Hlasy po zápase:

Pavel Hapal, tréner Senice: "Zápas sa pre nás nevyvíjal dobre. Už v prvom polčase sme mali gólové príležitosti, no nedokázali sme ich využiť. Povedali sme si, že v druhom polčase to zlomíme. Dnes sa ukázal charakter tímu. Stále som vnútorne cítil, že zápas otočíme. Dnes sa mi to páčilo i po hernej stránke. Hráči i na ťažkom teréne predviedli dobrý futbal."

Ladislav Hudec, tréner Nitry: "O tom, že sme nezvládli dnešný zápas, rozhodla väčšia kvalita Senice. To si musíme priznať. V prvom polčase sme síce dali gól, no potom mali domáci tri či štyri sľubné gólové príležitosti. Naše mužstvo stále dávame len dokopy, kým Senica má konsolidovaný tím. Ak by sme bod získali, boli by sme radi. Domáci vyhrali zaslúžene."

FK Senica - FC Nitra 2:1 (0:1)
Góly: 68. Opiela, 81. Piroska - 3. Kostelný. Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Piroska, Kosorín - Kutra, Augustín, Böhm, 1026 divákov

Zostavy a striedania:
FK Senica: Šulla - Chvátal, Pavlík, Gava, Slinkin - Kóňa - Piroska, Opiela, Jirásek (66. Hiago), Kalabiška (90. Irobiso) - Sosa (66. Kosorín)
FC Nitra: Putnocký - Kolbas, Kostelný, Mensah (73. Dubeň), Husár - Kutra (61. Kotrík), Augustín - Špalek (55. Šmehyl), Mikuš, Cleber - Böhm


Dunajská Streda zdolala Ružomberok



DAC Dunajská Streda - MFK Ružomberok 2:0 (1:0)

Góly: 35. Ujlaky, 66. Čaušič. Rozhodoval: Trutz, ŽK: Straka, Turňa, Krišto - Greššák, Lovás, 3728 divákov

Zostavy a striedania:

DAC Dunajská Streda: Penksa - Turňa, Pet. Majerník, Čaušič, Szabo - Krišto, Straka, Ujlaky - Gergel (71. Kwin), Brašeň (90. Matúš) - Szarka (89. Nurkovič)

MFK Ružomberok: Nikolič - Ľupták (46. Lovás), Greššák, Adamovič, Maslo - Nagy, Szöka - Ďubek, Zošák, Almaský (62. Kotora) - Zreľák


Divákov v Dunajskej Strede vzrušilo na úvod rýchle prečíslenie hosťujúcej dvojice Gergel - Szarka, chýbalo mu však presné zakončenie. Po polhodine hry po vydarených prihrávkach Szarku a Ujlakyho spálil veľkú príležitosť z bezprostrednej blízkosti Straka. Tlak domácich následne vyústil do vedúceho gólu. V 35. minúte Krišto v šestnástke, aj keď tiesnený, predsa vybojoval loptu, prihral ju Ujlakymu, ktorý prudkou prízemnou strelou prekonal Nikoliča. O tri minúty nato pohrozili aj hostia, Ďubekova prudká strela len tesne preletela nad brvnom brány DAC.

V 55. minúte strela Ďubeka smerovala presne do náručia Penksu. Z následného protiútoku dostal v behu prihrávku od Szarku Gergel, vracajúci sa Greššák však stihol odvrátiť na rohový kop. V 61. minúte loptu z priameho kopu Szaba Szarka hlavou namieril do pravého horného rohu, ale Nikolič bol pozorný. O päť minút neskôr po piatom rohovom kope v podaní Szaba usmernil loptu do bránky Čaušič. Dunajská Streda zdolala Ružomberok 2:0.