Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Hráči DAC Dunajská Streda podľahli ŠK Slovan v 9. kole o titul

Na snímke vľavo Kristopher András (Dunajská Streda) a Boris Sekulič (Slovan) v zápase 9. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy - skupiny o titul medzi DAC 1904 Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava. Dunajská Streda, 12. mája 2018. Foto: TASR/Michal Svítok

V nadstavenom čase dosiahla Dunajská Streda gól, ale rozhodca ho neuznal.

Dunajská Streda 12. mája (TASR) - Posledný domáci zápas pre Dunajskú Stredu mal "striebornú" príchuť, keďže so Slovanom bojuje domáci tím o druhé miesto v tabuľke.

9. kolo skupiny o titul



FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:1)

Gól:
45. Bozhikov. Rozhodovali: Ziemba – Mókoš, Chládek, ŽK: Ljubičić, Simon, Koštrna – Bajrić, De Kamps, Nono, Šulla, Sekulič, 10.226 divákov

FC DAC: Macej – Koštrna, Šatka, Záhumenský – Živkovič (82. Almási), Simon, Ljubičić, Herc (60., Divković), Davis – Vida (68. Pačinda), Bayo

Slovan: Šulla – Čikoš, Bajrič, Božikov, Sekulić – Nono – Moha, Rabiu (46., De Kapms), Holman (70. Cmiljanić), Hološko (79. Saláta) – Šporar

Marco Rossi, tréner DAC-u: "Slovan prišiel bojovať o víťazstvo, nakoniec aj vyhral a dúfam, že takto bude bojovať aj proti Žiline. Mali sme šance, ktoré sme nepremenili, Slovan strelil gól z jedinej šance. Ale Slovan je Slovan, je úplne iný finančne, aj s kádrom. Celý zápas sme mali prevahu, ale nevyšlo to. Ak na konci sezóny neskončíme na pozícií zaručujúcu Európsku ligu, ja, trénerský štáb a hráči musíme skočiť do Dunaja."

Martin Ševela, tréner Slovana: "Z našej strany nebol dobrý vstup do zápasu, súper mal v prvom polčase viacero šancí. V druhom polčase mal šancu Šporar, ale nepremenil. Dunajská Streda predviedol dobrý výkon. Prišli sme pre víťazstvo, šťastie bolo na našej strane. Vezieme tri body a preskočili sme DAC."


V 6. minúte po centri sa lopta dostala k Bayovi, ktorý to netrafil ideálne, na bránkovej čiare zachraňoval Božikov. V 11. minúte skúšal strelou Holman, ale Macej odvrátil loptu na roh. V 14. minúte prešiel po ľavej strane Bayo, nebezpečný center s pred bránu odvrátila obrana Slovana. V 20. minúte sa Bayo predral cez Bajrića, zostal sám pred bránkou, ale trafil len brankára Šullu. V 35. minúte sa dostala k priamemu kopu Dunajská Streda, ale z 18 metrov Ljubičić trafil len stojaci múr.

V prvom polčase prevládol tvrdý boj medzi dvomi šestnástkami, s miernou prevahou domáceho mužstva. Na hrote bol neustále nebezpečný útočník Bayo, ktorého dobre strážila obrana Slovana. V 45. minúte sa Slovan ujal vedenia, po rohovom kope Holmana najvyššie vyskočil Bozhikov a hlavou umiestnil loptu do siete – 0:1. V 54. minúte dostal za obranu center Bayo, pred ktorým museli zasahovať obrancovia, po rohovom kope opäť Bayo v akcií, ale hlavou prestrelil bránu. V 56. minúte Šporar ušiel domácim obrancom, obišiel vybiehajúceho Maceja, vyslanú strelu z uhla ešte brankár stihol vyraziť.

Na snímke uprostred tréner Slovana Martin Ševela v zápase 9. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy - skupiny o titul medzi DAC 1904 Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava. Dunajská Streda, 12. mája 2018.
Foto: TASR/Michal Svítok


V 61. minúte po akcií na pravej strane poslal tvrdý center pred bránu Ljubičić, ale z hráčov DAC-u sa nikto k lopte nedostal. V 67. minúte za zdržiavanie hry videl žltú kartu brankár hostí. V ďalších minútach sa emócie zvýšili aj na ihrisku a aj v hľadisku, hráči sa nevyhli ostrým súbojom. V 81. minúte po centri skúšal strelu Ljubičić, ale slabú loptu Šulla chytal. V poslednej minúte mohli zvýšiť svoj náskok hostia, v poslednej sekunde zachraňoval Ljubičić. V nadstavenom čase dosiahla Dunajská Streda gól, ale rozhodca ho neuznal.

MŠK Žilina – FC Spartak Trnava 6:0 (3:0)

Góly:
14. Káčer, 21. Mihalík, 23. Hancko, 56. Mráz, 59. Holúbek, 86. Kubík. ŽK: 9. Kaša – 50. Čanturišvili. Rozhodovali: Marhefka - Benko, Žákech, 3387 divákov

Žilina: Volešák – Chvátal, Kaša (46. Králik), Hancko, Kubík – Káčer, Pečovský (83. Bičachčjan) – Škvarka – Holúbek (90.+ Balaj), Mráz, Mihalík

Trnava: Vantruba – Čanturišvili, Hladík, Godál, Čonka – Greššák, Pehlivan – Brigant (85. Lovás), Pekár (61. Oravec), Ofosu (90.+ Čeredničenko) – Egho

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Chlapci vynikajúco odpracovali zápas, sami si ho ukočírovali a odkoučovali. Je to fantastické a už ma nepotrebujú (smiech). Ďakujem im za predvedenú hru, ktorú predvádzali, predvádzajú a verím, že budú predvádzať. Držím im v tom palce a budem ich v tom podporovať všade a za každých okolností. Povedal som im pred zápasom, že tento duel nie je o mne. Som vďačný za tento krásny deň. Ďakujem všetkým fanúšikom, malo to 'gule'. Je to odmena pre celý klub, že sa dá nejaký projekt ukončiť seriózne a so všetkou vážnosťou. Naša misia nie je na konci, hráme zaujímavý zápas vonku. Chceme fanúšikom, hráčom a menežmentu priniesť Európsku ligu a verím, že to dokážeme spraviť. Ak to aj náhodou nevyjde, nič sa nemení. Náš cieľ je jasný, budeme makať až do konca a spravíme pre to maximum."

Nestor El Maestro, tréner Trnavy: "Adrián Guľa sa ma pýtal pred zápasom, prečo som ako majster smutný. Tak trochu som totiž očakával a bál sa, že to bude ťažké a dopadne to takto. Dva roky máme problém so Žilinou. Keď sa koncentrujeme, je to v poriadku, keď k tomu pristúpime zle a Žilina má formu, skončí to takto. Nemôžem byť na chlapcov nahnevaný, lebo ukázali tento rok neuveriteľné výkony. Dúfam, že na túto prehru zareagujú a v poslednom zápase budú koncentrovaní, pristúpia k nemu seriózne a budú úspešní."


Pred súbojom čerstvého majstra s minulosezónnym najskôr domáci hráči uličkou slávy pogratulovali Trnavčanom k zisku titulu, a potom sa vedenie MŠK Žilina rozlúčilo s najdlhšie slúžiacim trénerom vo svojej 110-ročnej histórii, Adriánom Guľom, ktorý odchádza po sezóne trénovať slovenskú reprezentačnú 21-tku. Domáci boli od úvodu aktívnejší, ale v 9. min. po zlom odkope Kaša fauloval, no hostia z priameho kopu spoza 16-tky Volešáka neohrozili. V 14. min. však Káčer využil dobrú prácu Holúbeka, ktorý mu sklepol hlavou loptu v 16-tke hostí a domáci stredopoliar strelou k žrdi prekonal Vantrubu. Domáci pritlačili, ďalšie dobré príležitosti mali Mihalík a Chvátal, ale skóre zvýšil až v 21. min. hlavičkou Mihalík po peknom centri z ľavej strany od Holúbeka. O dve minúty sa šošoni radovali už po tretí raz, hostia po štandardke odkopli loptu iba k Hanckovi, ktorý zblízka nemal problém skórovať. Žilinčania potom až do záveru polčasu diktovali v dobrej atmosfére, ktorú vytvárali oba tábory fanúšikov, tempo a Trnava sa len s námahou dostávala pred žilinskú šestnástku. Šošoni nepoľavili ani po prestávke a Trnavčanov ničili svojou ofenzívnou hrou.

V 56. min. sa Mihalík dobre uvoľnil, prihral naľavo pred bránu Mrázovi, ktorý zvýšil aj s prispením dobiehajúceho Trnavčana Čonku na 4:0. O tri minúty už to bolo pre nového majstra hrozivých 0:5, keď Holúbek nenápadnou strelou z diaľky prekvapil Vantrubu. Hosťujúci fanúšikovia prestali zvládať situáciu a v 64. min. po prelomení oplotenia začali robiť výtržnosti v sektore a bojovať aj s vytrhnutými sedadlami s domácou SBS. Zápas hlavný rozhodca Marhefka v 67. min. prerušil a nakázal vypratať sektor hostí. Zápas bol na vyše desať minút prerušený, asistovať musela polícia a až potom sa dostal opäť k slovu futbal. Tímy sa chvíľu hľadali, ale domáci potom našli opäť svoj herný rytmus a v 86. min. Kubík po nezištnej prihrávke zvýšil už na poltuctový rozdiel. V nadstavených deviatich minútach sa tribúny skandovaným potleskom lúčili s odchádzajúcim trénerom Adriánom Guľom a užívali si vysokú výhru, na ktorej sa už nič nezmenilo, hoci Mrázov pokus tesne pred koncom ešte musel Vantruba vytlačiť na roh.

AS Trenčín – MFK Ružomberok 3:1 (2:0)

Góly:
18. Šulek, 38. Paur, 73. Čatakovič – 65. Haskič. Rozhodovali: Kružliak – Vorel, Špivák, ŽK: Skovajsa, Čögley – Gešnábel, Menich, 1012 divákov

Trenčín: Šemrinec – Šulek (74. Čögley), Kleščík, Lawrence, Skovajsa – El Mahdioui – Beridze, Paur (69. van Arnhem), Ubbink, Sleegers (87. Azango) - Čatakovič

Ružomberok: Macík – P. Maslo, Jonec, Menich, Pikk – Qose, B. Ľupták, Gešnábel (46. Takáč) – Daniel, Gerec (46. Haskič), Gál-Andrezly (83. Čapek)

Vladimír Cifranič, tréner Trenčína: "Prvý polčas bol otvorenejší. Mali sme troška viac z hry a využili sme ponúknuté šance. Začiatok druhého polčasu patril hosťom, ktorí znížili a boli v tej fáze zápasu lepší. Tretí gól nám pomohol, ukľudnili sme sa a zápas sme doviedli do víťazného konca. Konečne aj na domácej pôde."

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Zápas bol zo strany na stranu. Oba tímy sa snažili hrať aktívne. Domácim sme ľahko umožnili dostať sa do vedenia. Po strelení kontaktného gólu sme boli dominantnejší, no tretí gól rozhodol. Trenčínu gratulujem k výhre a snáď sa ešte uvidíme o dva týždne.


Trenčania vstúpili do zápasu aktívne. Už v 3. min po prihrávke z krídla vypálil z vnútra pokutového územia Čatakovič, no v dobrej pozícii mieril vysoko nad bránu. Následne sa hralo zväčša medzi šestnástkami a oba tímy si dávali pozor na vlastnú šestnástku. Až v 18. min predviedol individuálne majstrovstvo Šulek a zoči-voči Macíkovi nezaváhal. O tri minúty už mohlo byť vyrovnané. Lopta sa po rohu odrazila ku Qosemu, ale jeho akrobatické zakončenie z päťky Šemrinec vyrazil do bezpečia. Na opačnej strane dobre prečítal hru Macík a Sleegers sa do zakončenia nedostal. V 36. min po prihrávke od bránkovej čiary mohol vyrovnať Gešnábel. Z 10 metrov netrafil bránu Trenčína. Aktivita domácich bola odmenená v 38. min. Po Skovajsovom presnom centri sa do lopty oprel hlavou Paur a bolo 2:0.

Trenčania chceli rýchlo pridať aj tretí gól. Chybu v rozohrávke Liptákov nevyužil aktívny Paur, keď loptu poslal iba do rukavíc Macíka. Postupom času sa do zápasu dostávali aj hostia. V 60. min sa k strele spoza šestnástky odhodlal Ľupták a lopta iba tesne minula cieľ. V 65. min náznaky šancí Ružomberčanov skončili gólom. Striedajúci Haskič sa uvoľnil a strelou k žrdi nedal Šemrincovi šancu. Hostia spod Čebraťa získavali pevnú pôdu pod nohami a začínali byť nebezpeční. V pravý čas ich však Trenčania schladili. Beridze vyzval pätičkou k zakončeniu Čatakoviča, ktorý prešiel dvoch brániacich hráčov a krížnou strelou upravil skóre na 3:1. Gólovú bodku mohol dať po brejkovej situácii van Arnhem, ale loptu dobre netrafil a tá skončila mimo bránky. .