Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

FL: MFK Ružomberok zvíťazil nad FK Podbrezová

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Domáci futbalisti MFK Ružomberok vstúpili do zápasu aktívne a súpera od začiatku dostali pod tlak. Hostia sa len sem – tam dostali pred bránu MFK.

Ružomberok 22. septembra (TASR) -

MFK Ružomberok – FK Železiarne Podbrezová 3:0 (2:0)

Góly: 41. Tandir (z 11 m), 65. Tandir, 43. Baran (vlastný). Rozhodovali: Chmura – Mókoš, Borsányi, ŽK: Obročník, Sedláček, Baran, Leško – Kochan, Daniel. 1451 divákov

Ružomberok: Macík – Jonec, J. Maslo, Twardzik, Urdinov – Kochan (78. Takáč), Qose – Daniel, Kostadinov (78. Mustedanagič), Gál-Andrezly – Tandir (84. Gerec

Podbrezová: Kuciak – Turňa, Baran, Bartoč, Viazanko – Obročník, Sedláček – Breznaník, Mikuš (83. Lepieš), D. Leško – Bernardina (64. Wiezik)



Domáci futbalisti vstúpili do zápasu aktívne a súpera od začiatku dostali pod tlak. Hostia sa len sem – tam dostali pred bránu MFK. V 3. min. prvý pozdrav na Kuciaka poslal Kochan, brankár Železiarov pri pravej žrdi vytlačil loptu na roh. O chvíľu do Danielovho prudkého centra nastavil hlavu Tandir, no mieril nad. Vzápätí na druhej strane Leško zacentroval pred ružomberskú bránu a na šťastie pre domácich, Bernardina na loptu nedosiahol. V 9. min. sa Daniel na dvakrát z uhla snažil prekonať Kuciaka, lenže neuspel. V 14. min. Leško vo „veľkom vápne“ Liptákov ideálne našiel Mikuša, no ten bránu prepálil. O dve minúty neskôr podbrezovský Baran na bránkovej čiare, po hlavičke Twardzika, ratoval svoj tím a následne lopta z Tandirovej hlavy mierila akurát do náručia Kuciaka. V 27. min. Macík kryl Leškov pokus z diaľky. V 40. min. Breznaník vo vnútri pokutového územia fauloval Gála-Andrezlyho a Tandir z penalty dostal MFK do vedenia. O dve minúty na to si Baran nešťastne zrazil do vlastnej brány center z pravej strany.

Do druhého polčasu vykročila Podbrezová s očividnou snahou ešte niečo so zápasom urobiť. V 56. min. Macíka preveril Breznaník, potom domáci gólman bravúrne vytesnal štipľavý Leškov strelecký pokus. V 65. však prišiel tretí úder Ruže, Kostadinova ešte Kuciak zázračne vychytal, no Tandir už trafil opustenú bránu. V 67. min. zase Macík pri šanci Breznaníka vytiahol neskutočný zákrok. V 82. min. Ružomberský brankár vytiahol ďalší skvelý zákrok, keď sa pred ním ocitol Breznaník. Skóre sa už ale nezmenilo.


David Holoubek, tréner Ružomberka: "Odohrali sme veľmi dobrý prvý polčas, čo sme aj korunovali dvoma gólmi. Ten polčas bol z našej strany vo veľkej aktivite, so značným počtom hráčov sme útočili. Druhá polovica už z našej strany taká kvalitná nebola, súper mal šance, skvelými zákrokmi nás podržal Matúš Macík, ktorý má fantastickú formu. Som rád, že sme zápas odohrali s nulou, hoci aj so šťastím.

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Ja som smutný, že sme nedokázali prekročiť svoj tieň, mali sme v zápase dobré situácie, dobré úseky, veľmi dobré úseky, ale i slabšie fázy a tie domáce mužstvo využilo. Keď sme už boli aj vo finalizácii úspešní, zasiahol ružomberský brankár, ktorý nás vychytal. To boli podstatné momenty. Preto sme nedokázali výsledkovo nadviazať na domáci zápas proti Nitre. Domáci dali tri góly, za to im blahoželám k víťazstvu."