Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Fortunaliga

Do Slovana Bratislava prišiel slovinský futbalový útočník Šporar

Na snímke Andraž Šporar Foto: Wikipedia

Šporar strelil na jeseň 2015 v drese Olimpije Ľubľana sedemnásť gólov v osemnástich ligových zápasoch.

Bratislava 3. januára (TASR) - Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava podpísal 4,5-ročnú zmluvu s útočníkom Andražom Šporarom. Slovinec prichádza do Slovana zo švajčiarskeho FC Bazilej a zainteresované strany sa dohodli, že nebudú zverejňovať prestupovú čiastku za rodáka z Ľubľany.

"Bol to určite najnáročnejší prestup, ktorý sme v klube doteraz realizovali. O Šporarove služby bola veľká bitka, neustále dostával nové ponuky," citovala internetová stránka "belasých" viceprezidenta klubu Ivana Kmotríka ml. "Tento prestup ukazuje naše smerovanie v prestupovej politike, ktoré sme začali raziť v letnom prestupovom období príchodom kvality ako Rabiu, Holman či Božikov. V podobe Andraža prichádza opäť nadštandardná kvalita na úrovni vyspelých európskych líg. Chceme sa dostať na európsku úroveň a byť súčasťou pohárových súťaží, a na to potrebujeme aj kvalitných hráčov," dodal funkcionár.

Šporar strelil na jeseň 2015 v drese Olimpije Ľubľana sedemnásť gólov v osemnástich ligových zápasoch. V zimnom prestupovom období si vybral FC Bazilej a postaral sa o najdrahší prestup v histórii slovinskej ligy. Vo Švajčiarsku si na svoje konto pripísal dva národné tituly, jeden v pohári a nastúpil tiež v skupinovej fáze Ligy majstrov. Jesennú časť prebiehajúcej sezóny strávil na hosťovaní v tíme nemeckého druholigistu Arminie Bielefeld. V reprezentačnom "áčku" má na konte do tejto chvíle štyri štarty.