Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Fortunaliga

Trenčín remizoval so Senicou, hostia vyrovnali v predposlednej minúte

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Záverečná desaťminútovka stretnutia 24. kola patrila Senici, ktorá túžila vyrovnať a to sa jej podarilo.

Trenčín 19. marca (TASR) - Hostia zo Záhoria prišli na trenčiansku Sihoť s úplne inou taktikou ako pred týždňom Michalovce. Zverenci trénera Miroslava Mentela sa v úvodnom dejstve zamerali na pozornú defenzívu a ich obranná taktika im aj vychádzala. Napriek tomu sa Trenčín mohol dostať do vedenia exportne rýchlo. Už v 4. min sa presadil na ľavej strane Beridze a ponúkol loptu na hlavičku Adekunlemu. Ten v dobrej pozícii nedokázal hlavičkovať presne. A bol to práve gruzínsky legionár, ktorý rozbiehal ofenzívne akcie domáceho tímu, no Seničania ho vždy dokázali včas zastaviť. Po necelej polhodine hry skúsil šťastie strelou spoza pokutového územia Paur, keď mu loptu pristavil Lawrence, ale ani on nemal presnú mušku. Hostia dokázali umne kúskovať hru. Slovenský šampión sa síce dokázal dostať bez vážnejších problémov ku šestnástke súpera, ale do nej to už bol oveľa výraznejší problém. V 36. min chyboval pri rozohrávke, ale zachránil ho hvizd hlavného rozhodcu. V záverečných minútach Seničania podnikli rýchly brejk. Šašinkovu strelu zblokoval kapitán Kleščík a podobne pochodil i Brigant, ktorý v ideálnej pozícii nedokázal dopraviť loptu do siete ani na dvakrát.

Domáci si boli vedomí, že ak chcú získať body, musia niečo na svojej hre zmeniť. V 47. min bol blízko ku vedúcemu gólu Beridze. Po Ubbinkovej prihrávke napálil brvno Plachovej brány. O sedem minút Beridze prenikol do pokutového územia, kde našiel nabiehajúceho Jangu, ktorý už nemal problém otvoriť skóre stretnutia. Aktivita bola aj naďalej na domácich kopačkách, no Trenčín už ďalšie góly pridať nedokázal. V 88. min striedajúci Mance mohol definitívne rozhodnúť o troch bodoch pre Trenčanov, ale Chorvát hlavičkoval vedľa brány. Záverečná desaťminútovka patrila pre zmenu Senici, ktorá túžila vyrovnať a aj sa jej to podarilo. V predposlednej nadstavenej minúte Turyňa vyhral hlavičkový súboj a Brigant prekonal Šemrinca.

Trenčín – Senica 1:1 (0:0)
Góly: 54. Janga – 90.+ Brigant. Rozhodoval: Straka, ŽK: Kopičár (Senica), 2089 divákov

Zostavy a striedania:

Trenčín: Šemrinec – R. Klooster, Kleščík, Skovajsa, Julien – Larence – Paur (76. Zubairu), Ubbink – Adekunle (46. M. Klooster), Janga (87. Mance), Beridze

Senica: Plach – Šušolík, Ranko (46. Pajer), Pillár, Kotula – Blažek – Kováč, Kopičár (75. Turyňa) – Bališ (61. M. Kosorin), Šašinka, Brigant


Hlasy:

Martin Ševela, tréner Trenčína:Očakávali sme defenzívnu taktiku súpera a bude brániť deviatimi hráčmi. V prvom polčase sme mali náznaky šancí. Tie sme nedotiahli do úspešného konca, neboli sme efektívni. Druhý polčas sme strelili gól, následne sme nastrelili konštrukciu brány. V závere zápasu Mance mohol rozhodnúť. Od hostí bol veľmi nebezpečný Brigant. V zápase sme boli dominantní, ale bez potrebnej efektivity.

Miroslav Mentel, tréner Senice:Očakávali sme ťažký zápas a šli sme do neho s rešpektom. Trenčín stúpa vo výkonnosti. Mali sme niekoľko šancí, ktoré sme nevyužili. Sme vďační za získaný bod.