Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

FORTUNA LIGA: Nitra zabojuje o prvú šesťku už bez Fábryho

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jozef Ďurník

Dvadsaťjedenročný stredopoliar prestúpil počas prestávky do českého Jablonca.

Nitra 7. januára (TASR) - Futbalisti FC Nitra začali v pondelok zimnú prípravu na jarnú časť Fortuna ligy bez najlepšieho strelca Andreja Fábryho. Dvadsaťjedenročný stredopoliar prestúpil počas prestávky do českého Jablonca. Naopak, pod Zobor sa z hosťovania v Komárne vrátil Patrik Šurnovský, na skúšku prišiel nitriansky odchovanec Denis Čery z Liptovského Mikuláša.

"Odišiel náš najlepší hráč a veľkým talentom, ktorému prajeme veľa gólov a úspešných prihrávok v novom klube. Verím, že bude vzorom pre našich ďalších hráčov. Veľmi by sme chceli mužstvo doplniť, musíme v tom byť zodpovední a opatrní," citovala klubová stránka trénera Ivana Galáda.

S "áčkom" trénujú aj dorastenci Erik Búš, Peter Šútorík a Patrik Danek. "Takto vyzerajú aktuálne pohyby v kádri, no je to len začiatok prípravy a situácia sa môže meniť zo dňa na deň," povedal športový riaditeľ FC Nitra Marián Süttö.

Kompletná príprava by mala prebehnúť v domácich podmienkach na umelej tráve, no existuje aj možnosť zahraničného sústredenia. "Predstavíme sa aj v Tipsport lige, kde sa v skupine stretneme s Brnom, Táborskom a Znojmom. Pokiaľ sa nám podaria dobré výsledky, tak zvážime možnosť sústredenia na Malte. Príprava je veľmi krátka, za hranice sme cestovať neplánovali, no stať sa môže všetko," uviedol Süttö.

Nitrania sú po jesennej časti sezóny na 6. mieste v tabuľke vďaka lepšiemu skóre ako siedme Michalovce. "Chceme skončiť medzi šesticou najlepších. Sme radi, že to máme vo svojich rukách a nemusíme sa na nikoho spoliehať. Verím tomu, že v zostávajúcich štyroch kolách základnej časti si zabezpečíme účasť v najlepšej šestke. Tiež sa chceme dostať čo najďalej v pohári," doplnil pre TASR športový riaditeľ FC Nitra.

Galádovi zverenci nastúpia na prvý jarný duel v lige 16. februára doma proti Podbrezovej.

Program prípravy FC Nitra:

12. januára o 10.30 : FC Zbrojovka Brno - Nitra (Tipsport liga)

13. januára o 10.30 : FC MAS Táborsko - Nitra (Tipsport liga)

16. januára o 10:30 : 1. SC Znojmo - Nitra (Tipsport liga)

19. januára: FC Fastav Zlín - Nitra (čas výkopu nie je známy)

26. januára o 14.00 : Nitra - FC Vác

2. februára o 14.00 : Nitra - FC ŠTK 1914 Šamorín

9. februára o 14:00 : Nitra - FC Zbrojovka Brno