Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Ružomberok je spokojný. Z Podbrezovej si odváža tri body

Na snímke futbalisti základnej zostavy MFK Ružomberok Foto: TASR/Branislav Račko

Jediný gól domácich strelil Mikuš.

Podbrezová 18. augusta (TASR) - Prvý polčas domácich divákov sklamal. Tí, ktorí očakávali nejaký tlak železiarov, tak sa dočkali sklamania. Boli to len dlhé minúty bránenia, Ružomberčania hrali oveľa živšie, ofenzívnejšie a dočkali sa aj odmeny. V 21. min po rohu si na loptu od Haskiča nabehol Gerec a k vzdialenejšej žrdi asi z 12 metrov otvoril skóre. Už 12. min však volala po góle, keď center Daniela minul pred bránkou tesne Gál-Andrezly. Neistotu domácich názorne ukázal v 30. min Krivák, so snahou odvrátiť loptu po rohu trafil loptu tak nešťastne, že takmer ohrozil svoju bránku. V 32. min sa konečne v útoku ukázali aj železiari po strele Viazanka ponad bránku, bola to však len jedna z mála akcií, ktorá vystrašila ružomberskú obranu. V 36. min po centri Daniela mohol pridať ďalší gól hostí hlavou Haskič, presne však nenamieril, no domáci mohli byť radi, že v polčase prehrávali len o gól. Po zmene strán začali železiari o poznanie živšie, neustále však hľadali recept na prelomenie obrany súpera.

V 54. min sa Daniel presadil šprintom až úplne k bránke, no medzi žrďou a brankárom Kuciakom priestor nenašiel. V 57. min to však bol práve Kuciak, keď center Gála-Andrezlyho likvidoval tak nešťastne, že sa lopta pomaly dokotúľala do bránky. To sa už situácia železiarov výrazne skomplikovala a pomôcť im mohol len rýchly kontaktný gól. Po faule na Gereca uvidel navyše Krivák druhú žltú kartu v 62. min, následne aj červenú a domáci dohrávali s desiatimi. Škoda, že v 64. min si strela Turňu nenašla lepší smer, Macík v bránke zachránil a hostia sa mohli pokojne venovať dobre rozohratému zápasu, ktorý mali pevne v rukách. Rendlov pokus z diaľky mimo bránku v 75. min len potvrdzoval bezradnosť, lepšie nemieril ani Kuzma o pár sekúnd neskôr, no v 78. min sa domáci konečne dočkali a zápas opäť nadobudol na dramatickosti. Mikuš po centri Rendlu trafil loptu hlavou perfektne a Macík bol na ňu prikrátky. V 81. min využil dieru v defenzíve domácich Takáč a nekompromisnou zblízka pod brvno vyriešil akékoľvek pochybnosti.

Železiarne Podbrezová - MFK Ružomberok 1:3 (0:1)
Góly:
78. Mikuš - 21. Gerec, 57. Gál-Andrezly, 81. Takáč. Rozhodca Očenáš, ŽK: Djordjevič, Krivák - Daniel, P. Maslo, Kochan, Kunca, ČK: 62. Krivák po druhej ŽK, 1695 divákov.

FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný, Djordjevič – Kupčík, Migaľa (46. Leško) – Viazanko, Kuzma, Válovčan (61. Mikuš) – Rendla

MFK Ružomberok: Macík – P. Maslo (66. Menich), J. Maslo, Kružliak – Qose, Kochan – Daniel, Kostadinov (72. Takáč), Gerec (85. Kunca), Gál-Andrezly – Haskič

Hlasy po zápase:

Karol Praženica, tréner Podbrezovej: "Ťažko sa mi hodnotí po takej krutej prehre. Chceli sme lepšie reagovať na rozostavenie súpera 3-5-2, mali sme najväčší problém v krídelných priestoroch, v odrazených loptách v strede poľa. Súper bol lepší, rýchlejší, spočiatku bola hra relatívne vyrovnaná, gól sme dostali po neskorej reakcii hráča pri odrazenej lopte. Súper bol rýchlejší, hral na jeden, dva dotyky, v druhom polčase sme zmenili niečo v zostave, bohužiaľ, inkasovali sme. Po červenej karte sme boli paradoxne odvážnejší, hrali viac na riziko, no po treťom góle sa už zápas len dohrával."

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Bol to náš veľmi solídny výkon, počas celého zápasu suverénny, vytvorili sme si veľa pekných akcií, kombinovali sme, dostávali sa do gólových šancí. Po vylúčení prišlo asi k zľahčeniu prihrávkových situácií, súper skorigoval, no zápas sme rozhodli tretím gólom."

Matej Kochan, hráč Ružomberka, bývalý Podbrezovej: "Bol to špecifický zápas pre mňa, vyrastal som tu, odohral väčšinu kariéry, bol som vlastne doma. Snažil som sa podať dobrý výkon, aj nejaké informácie som trénerovi poskytol. Myslím si, že sme boli lepší tímom, trochu sme zneistili po tej červenej karte domácich, prestali sme hrať a domáci sa nabudili. Chvalabohu za ten tretí náš gól, tým sa zápas definitívne rozhodol."

Martin Kuciak, brankár domácich: "Mrzí konečný výsledok, prišli sme aj o hráča po vylúčení. Zápas sa zlomil po mojej chybe, čo ma mrzí, stávať by sa to nemalo. Robili sme primitívne chyby, ktoré by zrazili aj vyspelejšie mužstvo ako sme my. Prehra po takomto výkone sa nedá nazvať inak ako futbalovým fiaskom. Doma by sme mali dominovať, zápas vôbec neodzrkadlil to, že sme sa celý týždeň naň zodpovedne pripravovali."