Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Saláta začne od piatka s rehabilitáciou: Už to bude iba lepšie

Kornel Saláta. Foto: TASR/ Michal Svítok

Stopér Slovana Bratislava sa zranil v augustovom fortunaligovom zápase s Dunajskou Stredou, v ktorom vydržal na trávniku iba 11 minút.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Slovenský futbalový obranca Kornel Saláta absolvoval úspešnú plastiku predného krížneho väzu v ľavom kolene a od piatka začne s rehabilitáciami. Stopér Slovana Bratislava sa zranil v augustovom fortunaligovom zápase s Dunajskou Stredou, v ktorom vydržal na trávniku iba 11 minút.

Vyšetrenia preukázali roztrhnutie predného krížneho väzu v ľavom kolene a poškodenie vonkajšieho menisku. Vo štvrtok 14. septembra absolvoval operačný zákrok. "Operovali ma v Dunajskej Strede u doktora Malinovského. Operácia dopadla úspešne, nič ma nebolí a ani som nemal veľké bolesti, zvládol som to bez tabletky. Už to bude iba lepšie. Vo štvrtok idem na kontrolu, kde mi vyberú stehy," povedal pre oficiálnu webovú stránku Slovana Saláta, ktorý sa momentálne zotavuje doma.

Už čoskoro však vstúpi do rehabilitačného procesu, ktorého cieľom bude stopercentné prinavrátenie sily do operovaného kolena. "Ak kontrola dopadne dobre, tak sa v piatok budem hlásiť na Slovane a začnem s rehabilitačnými cvičeniami. Počas úvodných dní to budú len ľahké cviky a masáže, aby sa mi napumpovali svaly okolo kolena. Potom už budem môcť trochu bicyklovať a postupne získavať silu," dodal 32-ročný obranca.