Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

Senica sa posilnila o dvojicu Kolumbijčanov Cuadrosa a Castanedu

Na ilustračnej snímke hráči FK Senica. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Celým menom Diego Alejandro Cuadros Velásquez pôsobil naposledy v tíme účastníka najvyššej kolumbijskej súťaže Jaguares de Córdoba.

Senica 19. januára (TASR) - Fortunaligový klub FK Senica sa posilnil o dvojicu kolumbijských futbalistov Diega Cuadrosa a Franka Castanedu. Informovala oficiálna stránka tímu.

Celým menom Diego Alejandro Cuadros Velásquez pôsobil naposledy v tíme účastníka najvyššej kolumbijskej súťaže Jaguares de Córdoba. Do Senice prišiel na hosťovanie do konca jarnej časti s možnosťou opcie. "Som šťastný za príležitosť byť súčasťou tohto rodinného klubu, o to väčšiu motiváciu mám pre klub niečo dokázať a spravím všetko preto, aby som naplnil očakávania našich fanúšikov," uviedol.

Dvadsaťjedenročný stredopoliar už má skúsenosti s európskym futbalom, tri mesiace bol na skúške v FC Porto. "Bola to príjemná skúsenosť, veľa ľudí sa ku mne pristavilo a porovnávalo ma s mojím krajanom Fernandom Quinterom," dodal.

O dva roky starší útočník Frank Andersson Castaneda Vélez prišiel z druhej kolumbijskej ligy z tímu Orsomarso SC. Aj on bude hosťovať do konca jarnej časti s možnosťou predĺženia spolupráce. "Som nadšený z prostredia, do ktorého som prišiel, mesto je síce malé, no veľmi sa mi tu páči. Veľký rozdiel v ligách vidím hlavne v rýchlosti, v Kolumbii je priestor na technický futbal, v Senici musím už na tréningu rozmýšľať a učiť sa hrať pod tlakom. Doteraz som pôsobil len v druholigovom tíme. Teším sa zo šance zahrať si v prvoligovom mužstve a urobím všetko pre to, aby sme boli na konci sezóny úspešní."