Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Slovan si zo zápasu s Nitrou odniesol len jeden bod

Na snímke sprava Ibrahim Rabiu (Bratislava) a Pavol Kóňa (Nitra) v zápase 4. kola Fortuna ligy vo futbale medzi ŠK Slovan Bratislava - FC Nitra. V Bratislave 12. augusta 2018. Foto: TASR

Nitra viedla od konca prvého polčasu, pár minút pred koncom vyrovnal Šporar.

Bratislava 12. augusta (TASR) - Slovan Bratislava zaznamenal prvý zápas v sezóne, z ktorého si neodniesol plný počet bodov. Nitra pre zmenu získala prvý bod v sezóne.



ŠK Slovan Bratislava - FC Nitra 1:1 (0:1)

Góly: 88. Šporar - 44. Taiwo. Rozhodovali: Sedlák - Benko, Hrmo, ŽK: Fábry, Hroššo (obaja Nitra), 1192 divákov

Slovan: Greif - Apau, Saláta, Laczkó, Suchockij - Savičevič (46. Holman), De Kamps (69. Čavrič) - Hološko, Rabiu, Cmiljanič (46. Moha) - Šporar

Nitra: Hroššo - Kuník, Križan, Farkaš, Chovanec - Taiwo, Kóňa, Šimončič, Kotrík - Fábry (86. Machovec), Vestenický (78. Steinhübel)


Nitrania ohrozili bránku súpera skôr než kombinačnejší domáci, keď Kóňa zblokoval rozohrávku Savičeviča a Vestenický potiahol loptu, s jeho strelou si poradil brankár Greif. Slovan si úvodnú príležitosť utvoril po štvrťhodine hry, Šporar si spracoval dlhú loptu a zbavil sa obrancu, hosťujúci brankár Hroššo vyrazil pokus na roh.

Po ňom sa akrobatickým zakončením prezentoval Saláta, no nebezpečnejšia bola nasledujúca rýchla akcia, na jej konci Hološko zvolil prihrávku namiesto strely a nenašiel žiadneho spoluhráča. Po polhodine hry potiahol Cmiljanič protiútok, prihral Šporarovi, ktorý ani tentoraz neprekonal Hrošša. Na opačnej strane podbehol Greif vysoký kop, ale obrancovia zaňho zaskočili a aktívneho Taiwa nepustili do zakončenia.

Šporar mal vďaka vysunutiu od Rabiua aj tretiu a zatiaľ najväčšiu šancu, zákrok Hrošša však opäť uchoval bezgólový stav. Prelomili ho hostia v 44. minúte, keď Taiwo po Kóňovej prihrávke obišiel aj Greifa a skóroval do odkrytej siete - 0:1.

Slovan zareagoval cez prestávku dvoma striedaniami, Moha a Holman nahradili Cmiljaniča so Savičevičom. Domáci sa tlačili dopredu, ale centre či iné náznaky narážali na defenzívu Nitry, ktorá pri protiútokoch hrozila predovšetkým Taiwom. Striedajúci Moha sa po jednom z centrov uvoľnil v šestnástke, Hroššo zneškodnil jeho tvrdý pokus o vyrovnanie.



V 69. minúte prišiel do hry Čavrič, ktorý vystriedal De Kampsa, a Bratislavčania sa vrhali do útoku v ešte väčšom počte. Práve Čavrič mal onedlho vyloženú možnosť, ale Hroššo niekoľkýkrát podržal Nitru. Čavrič mal v záverečnej desaťminútovke ďalšiu šancu, po spätnej prihrávke netrafil bránku.

Slovan sa dočkal vyrovnania v 88. minúte, obrancovia neustrážili v pokutovom území Šporara, a ten prekonal Hrošša, ktorý si siahol na loptu. Domáci sa pokúsili aj o víťazný zásah, no po troch víťazstvách prvýkrát nezabodovali naplno.

Martin Ševela, tréner Slovana: "Z našej strany nebol najmä prvý polčas dobrý. Chýbali predovšetkým pohyb stredových hráčov a podpora krajných obrancov. Krídla neboli také ťahové, ako by sme chceli. Absentovala hra dopredu, aj keď sme si vypracovali šance, ktoré by sme mali premieňať."

"Je to o efektivite, pokiaľ by sme dali góly, bolo by to úplne iné. Súper skóroval hneď z prvej šance. Do druhého polčasu sme museli urobiť zmeny, Moha bol priamočiarejší a veľmi nebezpečný. Chalani išli nabudenejší, videl som túžbu a väčšiu energiu, že chcú niečo urobiť so zápasom. Podarilo sa nám streliť iba remízový gól."

"Nitra hrala vyrovnanú partiu v Žiline, takisto s Dunajskou Stredou. Príležitostí v ligovom zápase sa musíme chopiť lepšie. Chceli sme zvíťaziť, nepodarilo sa nám to, máme iba bod. Liga je dlhodobá, ale mrzí nás strata dvoch bodov."


Ivan Galád, tréner Nitry: "Napriek vysokej kvalite Slovana sme túžili zvíťaziť, boli sme k tomu veľmi blízko, ale je to šport. Pracujeme veľmi dobre už rok a pol, aj keď teraz nemáme výsledky, aké by sme chceli. Boli sme blízko s Dunajskou Stredou, boli sme blízko v nedeľu, nabudúce to už zvládneme. Prajem Slovanu všetko dobré v Európe."