Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Slovan angažoval talentovaného srbského stredopoliara Damnjanoviča

Na snímke vpravo tréner ŠK Slovan Bratislava Ivan Vukomanovič, ulistračná snímka. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Dvadsaťdvaročný srbský futbalista prichádza na Pasienky z Partizanu Belehrad.

Bratislava 3. marca (TASR) - Novou posilou ŠK Slovan Bratislava sa stal ofenzívny stredopoliar Uroš Damnjanovič, ktorý v závere prestupového obdobia podpísal s aktuálne druhým tímom Fortuna ligy 2016/17 triapolročnú zmluvu s ročnou opciou. Dvadsaťdvaročný srbský futbalista prichádza na Pasienky z Partizanu Belehrad.

"Na Uroša Damnjanoviča sme mali veľmi pozitívne referencie priamo od asistenta trénera Vladimira Radenkoviča, ktorý s ním niekoľko rokov pracoval. Využili sme momentálnu situáciu v Partizane Belehrad a keď sa nám naskytla možnosť získať Uroša, neváhali sme," uviedol pre web Slovana viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml. "Je to talentovaný futbalista s potenciálom do budúcna, zároveň patrí do širšieho kádra srbskej reprezentácie do 21 rokov. Zapojí sa do tréningového procesu A-mužstva, a keďže ešte potrebuje nabrať hernú prax, odohrá niekoľko zápasov za juniorku, aby sa dostal do optimálnej formy. Verím, že sa mu bude u nás dariť."

Damnjanovič je odchovanec akadémie Rad Belehrad, kde dlhší čas pôsobil aj asistent Radenkovič. Sezónu 2014/15 strávil v klube Teleoptik Zemun a v lete 2015 podpísal zmluvu s elitným srbským klubom Partizan Belehrad. V náročnej konkurencii sa len ťažko dostával do základnej zostavy a v ročníku 2015/16 pôsobil na hosťovaní v druholigovom Sindelič Belehrad. Na konte má aj tri štarty v drese srbskej dvadsaťjednotky. Nastúpil aj v kvalifikačnom cykle, v ktorom si mladí Srbi vybojovali účasť na ME 2017 tejto vekovej kagegórie. "Už predtým, než som prišiel do Slovana, som vedel, že je to najúspešnejší slovenský klub. Som veľmi rád, že budem nosiť belasý dres. Som presvedčený, že moja kariéra v Slovane môže len napredovať. Verím, že klubu pomôžem a dokážem, že som platnou posilou," povedal Damnjanovič.

Srbského mládežníckeho reprezentanta trénoval Radenkovič päť rokov v kategóriách do 10 a 15 rokov a neskôr aj v prvom mužstve FK Rad Belehrad. "Uroša poznám veľmi dobre. Spolupracovali sme aj v srbskej reprezentácii do 21 rokov. Je to typologicky ofenzívny stredopoliar, taká klasická 'desiatka', či v prípade potreby 'osmička'. Vyznačuje sa predovšetkým kreativitou a technickou zdatnosťou," dodal asistent trénera.