Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Fortunaliga

Slovan podal sťažnosť na výkon rozhodcu v zápase v Ružomberku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Po likvidačnom faule Jána Masla má Vukan Savičevič zlomené tri rebrá, jedno rebro má posunuté a utrpel pomliaždenie pľúc.

Bratislava 7. mája (TASR) - Slovenský futbalový klub ŠK Slovan Bratislava podal v pondelok sťažnosť na výkon hlavného rozhodcu Petra Kráľoviča v stretnutí 8. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy 2017/18 MFK Ružomberok – ŠK Slovan Bratislava (1:0).

"Rozhodca Peter Kráľovič sa dopustil hrubej chyby, ktorá mala dopad na priebeh stretnutia a predovšetkým na zdravie Vukana Savičeviča. Po likvidačnom faule Jána Masla má Vukan Savičevič zlomené tri rebrá, jedno rebro má posunuté a utrpel pomliaždenie pľúc. Hlavný rozhodca za surovú hru s následkom dlhodobého zranenia udelil Jánovi Maslovi len žltú kartu, čím urobil hrubú chybu a výrazne ovplyvnil priebeh stretnutia. Mrzí nás, že rozhodca v tomto prípade dostatočne nechránil zdravie hráča, zvlášť, keď sa jednalo o obzvlášť hrubý a surový zákrok. Sme pohoršení, že k takémuto likvidačnému zákroku vôbec prišlo, pretože každý hráč je zodpovedný za svoje konanie a musí vnímať jeho dôsledky. Zároveň nás šokovalo, že za faul, po ktorom hráč odišiel do nemocnice s tromi zlomenými rebrami, neudelil rozhodca červenú kartu," informovali "belasí" na oficiálnom webe.

Klubový lekár potvrdil, že 24-ročný rodák z Belehradu reprezentujúci Čiernu Horu má zlomené tri rebrá, jedno rebro je posunuté a má pomliaždené pľúca. Momentálne je stredopoliar Slovana hospitalizovaný v nemocnici, kde sa podrobí ďalším vyšetreniam. Lekári aktuálne rozhodujú o operačnom zákroku.