Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

VIDEO: Žilinčania si z Trnavy nesú do tabuľky tri body

Na snímke vľavo hráč Trnavy Anton Sloboda a hráč Žiliny Jakub Holúbek v zápase 26. kola Fortuna ligy medzi FC Spartak Trnava a MŠK Žilina v Zlatých Moravciach v nedeľu 9. apríla 2017. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v 26. kole Fortuna ligy nad Spartakom Trnava 2:1 a pred druhým Slovanom Bratislava majú už 10-bodový náskok. "Belasí" totiž prehrali v Dunajskej Strede 0:1.


Trnava 9. apríla (TASR) - Po vyrovnaných úvodných minútach to boli hostia, ktorí postupne preberali iniciatívu na svoje kopačky. V 9. minúte rozohral štandardnú situáciu Holúbek, ktorého plávajúci projektil z 18 m narobil Jakubechovi značné problémy. Po štvrťhodine hry rozohral štandardku Čonka, na vzdialenejšej žrdi sa dostal k hlavičke Schranz, ale z 5 m nenamieril medzi žrde.

V 25. minúte predviedli "Šošoni" peknú kombináciu, na konci ktorej bol Škvarka a ten prízemnou strelou do protipohybu Jakubecha otvoril gólový účet stretnutia. V 31. minúte sa vyznamenal Jakubech, keď prudkú strelu Špaleka z uhla stihol vyraziť. V závere 1. polčasu si na Špalekov center nabehol Šejdajev, hlavou však mieril tesne mimo.

Po zmene strán to boli spartakovci, ktorí sa viac tlačili pred Volešáka. V 47. a 51. minúte sa dostal do dobrých streleckých pozícií Tambe, v prvom prípade však mieril tesne mimo a s jeho druhou strelou si Volešák na dvakrát poradil. V 54. minúte mal vyrovnanie na kopačke Schranz, ale koncovku trestuhodne nezvládol. V 66. minúte poslal prudký center do pokutového územia Čöglej, aby gólovú hlavičku Tambeho pozorný Volešák vytlačil na roh.

V 71. minúte prišla prvá vážna situácia hostí v 2. polčase. Gólová strela Škvarku zasiahla ruku Čonku, za čo nasledoval pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Vavro a prudkou strelou k pravej žrdi nedal Jakubechovi šancu. Spartak vrátil do zápasu v 85. minúte Schranz, ktorý nádherne trafil z hranice šestnástky ľavý horný roh Volešákovej brány. V 89. minúte mal čistý gól na kopačke Špalek, ale ani z metra nevedel loptu zasunúť do brány. V záverečných minútach pokus "bílých andelov" vyrovnanie nepriniesol, a tak aj do tretice v sezóne sa z troch bodov radovali Žilinčania.

Fortuna liga - 26. kolo:
Spartak Trnava - MŠK Žilina 1:2 (0:1)

Góly: 85. Schranz – 25. Škvarka, 72. /11m/ Vavro. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Sloboda, Čionka - Mabouka, Šejdajev, Káčer, 1184 divákov.

zostavy a striedania:
Spartak Trnava: Jakubech – Čöglej (87. Kadlec), Hladík, Godál, Čonka - Schranz, Greššák, Sloboda, Halilovič (79. Jirka) - Tambe - Yilmaz (46. Kerlon Souza)

MŠK Žilina: Volešák – Mabouka, Vavro, Kaša, Holúbek - Diaz - Špalek, Káčer, Škvarka (90. Králik), Hlohovský (81. Jánošík) - Šejdajev (69. Mráz)


Povedali po zápase
Miroslav Karhan, tréner Trnavy:
"Mali sme celkom dobrý vstup do stretnutia. Žilina v prvom polčase postupne prebrala iniciatívu, vypracovala si jednu gólovú príležitosť, ktorú dokázala realizovať. Penalta či bola alebo nie, neviem teraz posúdiť. Napriek tomu sme sa nevzdávali a dali sme kontaktný gól. Súhlasím s trénerom hostí, že kľúčový bol zákrok Volešáka po hlavičke Tambeho."

Adrián Guľa, tréner Žiliny:
"Pre nás kľúčové bolo uhrať dobrý výsledok. V prvom polčase sme boli o krok lepším mužstvom. Pre vývoj stretnutia bol kľúčový zákrok Volešáka po hlavičke Tambeho. V závere mohol Špalek poistiť vedenie, čo sa mu však nepodarilo."

AS Trenčín - ŽP Šport Podbrezová 2:0

Podbrezovčania na jar ešte nezabrali naplno a v Trenčíne im v úvodnom polčase ruže nekvitli. Domáci tím potreboval zabrať za tri body, aby sa za svojím súperom bodovo dotiahol. V 5. minúte center Rodneyho Kloostera z pravej strany usmernil Par k žrdi, ale Cuciak bol na svojom mieste. O 6 minút si domáci stredopoliar napravil chuť. Zubairu odcentroval do veľkého vápna, kde Paur prudkou hlavičkou poslal svoje mužstvo do vedenia, hoci sa po nej načahoval brániaci Kochan. Trenčania úvodný tlak zužitkovali na prvý gól zápasu a aktivita bola na domácich kopačkách aj naďalej. V 17. minúte Kvocerov center našiel na zadnej žrdi Beridzeho, ale zakončenie hlavou v podaní gruzínskeho krídelníka skončilo iba na konštrukcii brány. Horehronci sa do útoku netlačili a v 31. minúte po rohovom kope v šestnástke domácich si nedali pozor na zadné vrátka.

Kvocera s Beridzem sa hnali na osamoteného obrancu, so zakončením mladého Kvoceru si však Kuciak poradil. V ďalších minútach prvého polčasu sa už nič vážne nestalo, a tak mužstvá odchádzali do kabín za stavu 1:0. Hostia vstúpili do 2. polčasu aktívnejšie. Mikuš hlavou predĺžil center na rozbehnutého Migaľu, ale Rodney Klooster ho stihol odstaviť. Po hodine hry Mikušov center hlavičkoval Polievka do Abdula. Hostia si pýtali pokutový kop, ale Horváthova píšťalka zostala nemá. Na opačnej strane predviedol rýchlosť Beridze.

Namiesto prihrávky lepšie postavenému spoluhráčovi však volil zakončenie. V 65. minúte sa domáci radovali po druhý raz. Beridzeho center zaletel k voľnému Jangovi a ten loptu hlavou umiestnil do siete. Trenčania si následne užívali hru a v 77. minúte mohli pridať i ďalší gól. Beridze sa snažil strieľať z ľavej strany, ale napokon z toho bol iba rohový kop. V 82. minúte mali železiari ideálnu šancu na zdramatizovanie zápasu, keď Mikuš spadol v pokutovom území po odohratí lopty a pískala sa jedenástka. Tú však Podiovi nohou zneškodnil Šemrinec. Domáci si potom už v závere dvojgólový náskok postrážil.

AS Trenčín - ŽP Šport Podbrezová 2:0 (1:0)

Góly: 11. Paur, 65. Janga. Rozhodoval: Horváth, ŽK: Kleščík, Zubairu, Paur, Ubiink - Vajda, Krivák, divákov.

Zostavy a striedania:
AS Trenčín: Šemrinec – Skovajsa, Lawrence, Kleščík, R.Klooster – Paur (87. Šulek), Ubbink, Zubairu – Kvocera (80. M. Klooster), Beridze – Janga

ŽP Šport Podbrezová: Kuciak – Migaľa (79. Kupčík), Djordjevič, Krivák, Vajda – Kochan, Kuzma (46. Polievka), Podio, Viazanko – Mikuš, Bernadina.


Povedali po zápase
Martin Ševela, tréner Trenčína:
"Na zápas sme sa dobre pripravili a nabádali sme hráčov k obozretnosti. Nevyužili sme dobré šance. Celkovo to bol vyrovnaný zápas, v rámci našej ligy nadštandardný. Druhý polčas sme chceli dať góly, súper však začal hrať vyššie, čo nám pomohlo k tomu, že sme si vytvorili brejkové situácie. Veľká pochvala patrí Šemrincovi za chytenú penaltu. Sme radi, že sa naša defenzíva drzí a druhý zápas sme vzadu odohrali na nulu. Víťazstvo nás teší."

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Diváci videli zápas nadpriemernej kvality s vysokým tempom. Náš vstup nebol ideálny, boli sme zakríknutí a neplnili sme to, čo sme si predsavzali. Inkasovaný gól nám však veľmi pomohol, začali sme hrať odvážne, agresívne a nepríjemne pre súpera. Potom sme však dostali druhý gól, ale napriek tomu sme stále bojovali. A aj keď sme prehrali, odchádzame so vztýčenou hlavou."