Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Fortunaliga

AS Trenčín reaguje na udalosti po zápase v Dunajskej Strede

Generálny manažér klubu AS Trenčín Róbert Rybníček. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

TASR ponúka stanovisko v plnom znení bez redakčných úprav.

Trenčín 25. októbra (TASR) - Účastník futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín zverejnil v stredu na svojej oficiálnej webovej stránke stanovisko k udalostiam po stretnutí 13. kola v Dunajskej Strede (sobota 21. októbra, Trenčín vyhral 2:1-pozn.).

TASR ho vydáva v plnom znení bez redakčných úprav:

"Reakcia klubu AS Trenčín na vyjadrenia DAC 1904 Dunajská Streda k incidentu bezpečnostnej služby s našimi fanúšikmi na štadióne v Dunajskej Strede.

Futbalový klub AS Trenčín zotrváva aj po vyjadreniach klubu DAC 1904 Dunajská Streda na svojom webe a v médiách na svojom stanovisku. V prvom rade nás zaujímajú faktami podložené vyjadrenia Únie ligových klubov, DK SFZ a šetrenie Policajného zboru Slovenskej republiky. Sme pripravení vyvodiť individuálne dôsledky voči fanúšikom nášho klubu, pokiaľ sa preukáže, že jednotlivé osoby konali v danom momente neakceptovateľným spôsobom. To však nemení nič na našom postoji, že zásah bezpečnostnej služby bol neadekvátny a neprofesionálny. Prvé právne analýzy hovoria dokonca o porušeniach zákona. Definitívne rozhodnutie prípadu nechávame na kompetentných v danej oblasti. Na rozdiel od usporiadajúceho klubu sa budeme držať iba faktov podložených záznamami, ktoré máme nielen my k dispozícii. Nechceme v našom stanovisku postaviť emócie a dohady nad fakty.



Vo vyhláseniach klubu DAC 1904 Dunajská Streda zaznelo množstvo nepresností. Nechceme ich považovať za úmyselné, ale poškodzujú meno klubu a fanúšikov AS Trenčín. Na viaceré nepresné tvrdenia upozornili vo svojom vyhlásení dotknutí členovia OZ Légia Laugaricio. Za všetky spomenieme len prebiehajúcu komunikáciu medzi bezpečnostným manažérom AS Trenčín a človekom na rovnakej pozícii v klube DAC 1904, o ktorej majiteľ domáceho klubu nemusel, ale mal vedieť. Zástupca nášho klubu bol v danom momente priamo na mieste a mal o celej situácii presný prehľad. Na skratové jednanie členov domácej bezpečnostnej služby však nedokázal reagovať nielen on, ale ani prítomná polícia. Na záver chceme dodať iba jednu vec. V prvom rade sme radi, že sa v danom momente nestalo niečo závažnejšie, čo počas neprimeraného zásahu hrozilo. Dúfame, že fanúšikov nášho klubu tento incident neodradí pri rozhodovaní, či majú cestovať na zápasy na ihriskách súperov."