Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

Vo futbalovom Trenčíne krátka príprava, ale jasná vízia do budúcnosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Počas krátkej prípravy sa Trenčania tento týždeň stretli s Maccabi Tel Aviv (1:1) a MŠK Žilina (6:3), predtým si hráči užívali voľno.

Trenčín 22. júna (TASR) - Futbalistov AS Trenčín čaká už o týždeň prvé predkolo Európskej ligy UEFA 2017/2018 proti gruzínskemu tímu Torpedo Kutaisi. Aj preto mali zverenci trénera Martina Ševelu kratšiu prestávku ako väčšina hráčov v ostatných slovenských kluboch.

Trenčín sa v pohárovej Európe predstaví už piatykrát za sebou. "Z pohľadu histórie je to veľmi výrazný a silný moment. Všetky tie skúsenosti, ktoré sú podľa mňa nemalé, by sme veľmi radi zúročili. Aj tým, že v kádri tento rok nenastali výraznejšie zmeny," uviedol na štvrtkovej tlačovej konferencii generálny manažér klubu Róbert Rybníček. "Prvé predkolo budeme hrať na vlastnom štadióne, čo je rovnako lákadlo pre diváka."

V prípade postupu do druhého predkola by sa však Trenčania opäť museli sťahovať, pretože ich štadión nespĺňa podmienky UEFA a funkcionári AS mali čo robiť, aby presvedčili predstaviteľov európskej federácie aspoň na jednu výnimku. V ďalšej fáze EL by mal Trenčín hrať v Myjave. V AS však momentálne finišujú s prípravami na stavbu nového štadióna, vďaka čomu chcú napomôcť k výchove mladých talentov. "Pre nás je výchova viac ako výstavba štadióna. Dosiahli sme nejakú športovú úroveň a chceme v nej pokračovať. Musíme vytvárať podmienky pre budúcnosť klubu," tvrdí Rybníček. K dispozícii budú onedlho tri nové plochy s umelou trávou, ktoré by mali odbremeniť hlavné ihrisko, kde trénujú všetky kategórie. Potom by sa malo čoskoro začať už aj s výstavbou nového stánku.

Počas krátkej prípravy sa Trenčania tento týždeň stretli s Maccabi Tel Aviv (1:1) a MŠK Žilina (6:3), predtým si hráči užívali voľno. "Trvalo celkom jedenásť dní, čo je naozaj málo, každý navyše dostal plán individuálnej prípravy. Teší ma, že sa všetci z dovoleniek vrátili pripravení. Verím, že aspoň sčasti načerpali energiu na novú sezónu," uviedol tréner AS Martin Ševela. Oba zápasy odohrali aj hráči, ktorí boli v Trenčíne na skúške, priestor dostali aj mladí. "Mali sme to ako generálku pred prvými zápasom s gruzínskym tímom. Dôležité je, aby boli všetci zdraví a plní energie. Verím, že nás budú čakať svetlé momenty." Ciele majú Trenčania vysoké, aj keď kormidelník AS krotí všetky prehnané nároky. Mužstvo chce ísť postupne od zápasu k zápasu.

Napriek tomu, že hráči si veľa voľna neužili, je nálada v kabíne výborná. Potvrdil to kapitán mužstva Peter Kleščík: "My sa už tešíme na štvrtok, keď nás čaká prvý zápas. Vybojovali sme si ho výborným záverom sezóny a preto sa už nemôžeme dočkať."

Trenčanom budú v prvom zápase predkola EL chýbať Rangelo Janga, ktorý je s reprezentáciou Curacaa na Karibskom pohári, spolu s ním nemôže Ševela rátať ani s reprezentantmi do 21 rokov Adriánom Chovanom a Lukášom Skovajsom. Naplánované sú aj príchody, ktoré by mali doplniť stredovú formáciu a útok. Prísť by mali z osvedčených zdrojov nigérijských akadémií. Do novej sezóny vstúpi štvrtý najlepší tím z predchádzajúcej sezóny v nových dresoch, ale bez názvu generálneho sponzora na prsiach. Toho manažment trpezlivo zháňa.