Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

V Senici o záchrane nehovoria, skloňujú sa víťazstvá s novým sponzorom

Na snímke hráči FK Senica počas prvého tréningu v zimnej príprave na jarnú časť Fortuna ligy v Senici v pondelok 8. januára 2018. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Tím po jesennej časti opustilo viacero hráčov. Na jar už v senickom drese nebudú pokračovať Romulo Silva, Pentecost Obiechina, Dominik Smékal, Marek Rigo, Filip Ďuriš, Jakub Reľovský a Dominik Malý.

Senica 8. januára (TASR) – Slovenský futbalový klub FK Senica odštartoval v pondelok zimnú prípravu, v rámci ktorej absolvujú hráči zo Záhoria okrem tréningových dávok v domácom prostredí aj sústredenie v Turecku. Na ňom by mali odohrať tri prípravné stretnutia. Senica cez zimnú prestávku získala aj sponzorov, vďaka ktorým sa stabilizuje aj finančná situácia klubu.

Mužstvo po jesennej časti opustilo viacero hráčov. Na jar už v senickom drese nebudú pokračovať Romulo Silva, Pentecost Obiechina, Dominik Smékal, Marek Rigo, Filip Ďuriš, Jakub Reľovský a Dominik Malý. Všetkým skončilo polročné hosťovanie. Michal Šulla a Jurij Medvedev začali prípravu v bratislavskom Slovane, ale zatiaľ sú hráčmi senického klubu.

V klube naopak zostáva domáci odchovanec Erik Otrísal, ktorý predĺžil zmluvu. Už skôr využila Senica opciu na kapitána Blažeja Vaščáka. Doťahuje sa aj hosťovanie Petra Ďungela z Pohronia, ktorý sa už zapojil do tréningového procesu. Prvý tréning v Senici absolvovali aj Matej Kosorín a Marek Pittner, ktorí boli v jesennej časti na hosťovaní. Prípravu začali aj dvaja odchovanci Dominik Martišiak a Martin Červeňák, ktorí patria vekom ešte do juniorskej kategórie. Ďalší hráči sú v štádiu riešenia a trénerovi Ladislavovi Hudecovi sa budú hlásiť v priebehu najbližších dní.

Hudec k aktuálnej situácii v kabíne uviedol: "Do mužstva sa vrátili hráči, ktorí boli z nášho klubu na hosťovaniach. Zatiaľ prišiel iba jeden nový futbalista, ktorého sme si vytypovali. Je to Peter Dungeľ zo Žiaru nad Hronom. Ide o rýchleho hráča na kraj ihriska, ktorý nám v zostave chýbal. Ešte musíme doplniť mužstvo o ďalšie mená, keďže šesť hráčov po jesennej časti u nás skončilo. Samozrejme, nechceme len počty, ale hráčov, ktorí majú svoju kvalitu. Vďaka novým sponzorom je pravdepodobné, že prídu aj hráči zo zahraničia."

Michal Šulla a Jurij Medvedev začali prípravu v bratislavskom Slovane. "Je možné, že Medvedev aj v prípade prestupu do bratislavského mužstva strávi v rámci hosťovania jar v Senici. Myslím si, že by to bolo pre obe strany dobré riešenie. Možný je aj odchod brankára Františka Placha do Poľska," spresnil tréner FK Senica.

Prípravné zápasy odštartuje klub už najbližšiu sobotu, keď o 11.00 hod. privíta na domácom ihrisku treťoligovú Dunajskú Lužnú. Aj ďalšie stretnutia odohrá v domácom prostredí so súpermi z nižších slovenských súťaží. Postupne privíta Šamorín, Dubnicu a Sereď. Tri súboje odohrá na sústredení v Turecku, ktoré absolvuje od 23. januára do 2. februára, súperi sú zatiaľ v štádiu riešenia. Podobne sa v klube ešte rieši aj meno protivníka v generálke na Fortuna ligu, ktorý by chceli Záhoráci odohrať 10. februára.

Na prvý tréning sa tešil odchovanec Erik Otrísal: "Som rád, že sa príprava konečne rozbehla. Ja som si musel dať pauzu od futbalu ešte pred koncom jesennej časti, keďže som bol zranený. Sme radi, že sme sa v závere jesene rozbehli a dúfam, že budeme v nastúpenom trende pokračovať."

Do exekutívy klubu cez prestávku pribudol aj Holanďan Ton Caanen, ktorý je zástupcom sponzorov. Kabína by sa tak už nemala báť o to, či výplata príde načas. "Do klubu prišla stabilita. Pred tréningom sme chlapcom povedali, že už sa môžu plne sústrediť na futbal, že finančná situácia sa príchodom nového sponzora stabilizovala. V kabíne sme sa rozprávali, že sa nebude hovoriť o záchrane, ale bude sa rozprávať o víťazstvách, lebo len tie prinesú klubu záchranu," potvrdil túto informáciu tréner Hudec.

Program zimnej prípravy FK Senica:

sobota 13. januára: FK Senica – Dunajská Lužná
streda 17. januára: FK Senica – Šamorín
sobota 20. januára: FK Senica – Dubnica
utorok 23. januára: FK Senica – Sereď
streda 24. januára – 2. februára: sústredenie v Turecku
sobota 10. februára: súpera na generálku klub zatiaľ hľadá