Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

NIKÉ LIGA: Šošoni si poradili s Ružomberkom, Addo strelil dva góly

Na snímke zľava Martin Chrien (Ružomberok), Samuel Gidi (Žilina) a Oliver Luterán (Ružomberok) bojujú o loptu v zápase 1. kola futbalovej Niké ligy MŠK Žilina - MFK Ružomberok v Žiline v nedeľu 30. júla 2023. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Žilinčania si úspešným vstupom do ligového ročníka čiastočne napravili chuť po vysokej prehre na pôde belgického Gentu (1:5) v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy.

Žilina 30. júla (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v nedeľňajšom zápase 1. kola Niké ligy nad MFK Ružomberok 3:1.

Domáci boli ofenzívne nebezpečnejší a napokon streleckú prevahu (11:3 na bránku) prejavili aj na skóre. Dva góly MŠK strelil ghanský útočník Henry Addo, na priebežných 1:1 vyrovnal v 58. minúte Kristóf Domonkos. Domácim k víťazstvu pomohli aj striedania, gólovú poistku pridal v 83. minúte Mario Sauer. Žilinčania si úspešným vstupom do ligového ročníka čiastočne napravili chuť po vysokej prehre na pôde belgického Gentu (1:5) v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy.

Niké liga - 1. kolo:


MŠK Žilina - MFK Ružomberok 3:1 (1:0)

Góly: 38. a 70. Addo, 83. Sauer - 58. Domonkos. Rozhodovali: Marhefka - Bednár, Poláček, ŽK: Stojčevski - Luterán, Gerec, 1603 divákov.

MŠK Žilina: Belko – Leitner, Stojčevski, Ndjeungoue – Kopásek (46. Rusnák), Adang, Gidi (63. Sauer), Javorček – Kaprálik (63. Iľko), Jambor (63. Ďuriš), Addo (81. Minárik)
MFK Ružomberok: Krajčírik – Kotula, Maslo, Malý, Selecký – Chrien (59. Múdry), Domonkos, Luterán (59. Boďa) – Šefčík (75. Tučný), Gerec (79. Jackuliak), Chobot (59. Lavrinčík)


Jaroslav Hynek, MŠK Žilina: "Myslím si, že tím skvele reagoval po nevydarenom štvrtkovom zápase. Úvod bol opatrný, nikto nechcel urobiť chybu, hľadali sme cestu k bráne súpera. V kombinovanej zostave sme sa dlhšie hľadali, súper výborne vykrýval priestory a nenechal nás kombinovať. Ružomberok bol výborne pripravený, ale my sme postupne získavali prevahu a dali sme góly, ktoré nás upokojili. Chcem dnes pochváliť hráčov, ktorí prišli do hry v druhom polčase, ich zásluhou sme zvíťazili, lepší štart do ligy sme si nemohli želať. Od zajtra sa pripravujeme na Gent, vieme, čo potrebujeme zlepšiť."
Peter Tomko, MFK Ružomberok: "Prišli sme do Žiliny s určitým herným plánom, ktorý nám vychádzal. Pri góloch sme však urobili chyby, zápas sa zlomil pri vedení Žiliny 2:1, keď Domonkos nepremenil strelu na gól. Ak by sme vyrovnali na 2:2, tak si myslím, že by sme to uhrali. Žilina následne využila našu chybu, dala gól na 3:1 a bolo po zápase. Musíme sa z toho poučiť a dať hlavy hore."