Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Fortunaliga

Slavia Praha spečatila príchod útočníka van Kessela z Trenčína

Gino Van Kessel Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Podľa informácií portálu idnes.cz zinkasuje trenčiansky klub zaňho viac ako milión eur, čím sa reprezentant ostrovného štátu Curacao zaradí medzi jednu z najdrahších posíl českej ligy v histórii.

Praha 13. júla (TASR) - Vedenie českého futbalového klubu SK Slavia Praha v stredu oficiálne spečatilo príchod útočníka Gina van Kessela z AS Trenčín. "Zošívaní" s ním podpísali kontrakt na tri roky do 30. júna 2019. Informovala o tom oficiálna klubová stránka.

"Som veľmi šťastný, že som so Slaviou podpísal zmluvu. Je to veľký klub so skvelým štadiónom a fanúšikmi. Mám neuveriteľnú radosť, že budem hrať za tak veľký klub. Navyše v tak krásnom meste, akým je Praha. Mám rád toto mesto, niekoľkokrát som tu bol. Myslím si, že Slavia je skvelým krokom v mojej kariére," povedal 23-ročný van Kessel pre oficiálnu stránku Slavie.

Podľa informácií portálu idnes.cz zinkasuje trenčiansky klub za van Kessela viac ako milión eur, čím sa reprezentant ostrovného štátu Curacao zaradí medzi jednu z najdrahších posíl českej ligy v histórii. České médiá píšu o 32 miliónoch českých korún. Drahší boli v minulosti iba Szilárd Németh (zo Slovana Bratislava do Sparty Praha za 35 miliónov) a Štěpán Vachoušek (z Teplíc do Slavie za 34 miliónov).

Nová posila Slavie absolvuje svoj súťažný debut v odvetnom zápase Európskej ligy UEFA proti estónskemu Tallinnu na budúci týždeň. "Samozrejme, prvý cieľ je postúpiť do skupinovej fázy, zatiaľ sme len v kvalifikačnej. Musíme sa tam prebojovať. V lige chceme skončiť čo najvyššie, takže dúfam, že budeme majstri," dodal Van Kessel.