Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Futbalisti Michaloviec odložili prvý tréning, tím je ešte bez trénera

Na archívnej snímke futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Foto: TASR/Roman Hanc

Podľa člena predstavenstva michalovského klubu Jána Sabola by mal byť nový kormidelník známy do 24 hodín, v zálohe má však aj náhradné riešenie.

Michalovce 17. júna (TASR) - Futbalisti MFK Zemplín Michalovce mali v pondelok absolvovať prvý tréning v príprave na nový ročník Fortuna ligy, no nestalo sa tak. Šestnásť hráčov, ktorí prišli na úvodný zraz, sa ocitlo bez kormidelníka, keďže vedenie klubu do prvého tréningu nevyriešilo trénerskú otázku. Podľa člena predstavenstva michalovského klubu Jána Sabola by sa tak malo stať do 24 hodín, v zálohe má však aj náhradné riešenie.

Doterajšiemu kormidelníkovi michalovského A-mužstva Antonovi Šoltisovi sa po sezóne 2018/19 skončila zmluva rovnako ako jeho asistentovi Jozefovi Majorošovi a trénerovi brankárov Marekovi Rodákovi. Šoltis sa v priestoroch futbalového štadióna objavil v čase pondelňajšieho zrazu A-mužstva, dôvodom však neboli tréningové povinnosti, ale rokovanie s predstaviteľmi klubu. Tie však neviedli ku konsenzu, rovnako ako v prípade Majoroša a Rodáka. Výsledkom bolo zrušenie pondelňajšieho tréningu, ktorý tak nemal kto viesť. "Vzhľadom k tomu, že nedošlo k dohode s trénermi na ich zmluvách, tak sme dnešný tréning zrušili. Odteraz sme si dali 24 hodín na to, aby sme sa dohodli. Verím, že v utorok sa už riadne uskutoční tréning A-mužstva. Požiadavky trénerov sú vyššie než v minulosti. My sme očakávali, že ostanú na podobných podmienkach aké mali doteraz, keďže aj tie sú pre klub, akým je MFK Zemplím Michalovce, dosť vysoké," uviedol člen klubového predstavenstva Ján Sabol.

Na prvý tréning bolo pripravených celkovo 16 hráčov, medzi ktorými už nefigurovali brankár Gerard Bieszczad a útočníci Mamadou Tounkara, Sadam Sulley a Martin Regáli. Súčasťou kádra je aj naďalej brankár Matúš Kira, ktorý má platnú zmluvu, ale "bude sa to riešiť v najbližších dňoch, týždňoch, možno mesiacoch. Zatiaľ však ostávam v Michalovciach a tak si chcem nastaviť hlavu. Kluby by ma museli vykúpiť, keďže mám platnú zmluvu. Nemal som zlú sezónu a na mojom mieste by sa asi nikto nebránil posunu v kariére. Ak však ostanem v Michalovciach, dám do toho sto percent," poznamenal Kira.

V pozícii lídra tímu by mal byť aj naďalej Igor Žofčák. "Zatiaľ sme dohodnutí na polovicu sezóny. Potom si znovu sadneme a prehodnotíme situáciu. Voľno síce bolo krátke, ale myslím si, že už nám futbal aj chýbal. Chuť stále mám a verím, že mi to ešte vydrží," poznamenal Žofčák.