Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Fortunaliga

Holandský stredopoliar Sleegers je definitívne hráčom AS Trenčín

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Dvadsaťtriročný stredopoliar podpísal s fortunaligistom viacročný kontrakt.

Trenčín 7. januára (TASR) - Holandský futbalista Joey Sleegers sa stal definitívne hráčom AS Trenčín. Dvadsaťtriročný stredopoliar podpísal s fortunaligistom viacročný kontrakt. Informovala o tom oficiálna webová stránka trenčianskeho klubu.

Odchovanec Feyenoordu Rotterdam nedostal v tíme pätnásťnásobného holandského šampióna príležitosť ukázať sa v prvom tíme. V minulosti patril aj do kádra mládežníckych reprezentácií Holandska od sedemnástky až po reprezentáciu do dvadsať rokov.

"Po prvý raz budem hrať futbal mimo rodnej krajiny. Je to pre mňa dobrý krok. Mám dobrú príležitosť zlepšovať sa. Ľudia v Holandsku hovoria v dobrom o práci klubu AS Trenčín. Potvrdili mi to aj Desley (Ubbink) a Achraf (El Mahdioui),“ povedal Sleegers pre astrencin.sk Joey Sleegers.

Rodák z predmestia Eindhovenu si to v ročníku 2014/2015 nasmeroval na hosťovanie do druholigového FC Eindhoven, v ktorom odohral 33 stretnutí a dal 13 gólov. V nasledujúcom ročníku pomohol NEC Nijmegen k desiatej priečke v Eredivisie. Desaťkrát nastúpil v základnej zostave a osemkrát prišiel na trávnik počas zápasu.

V minulom ročníku sa veľkým dielom podieľal na postupe VVV Venlo do najvyššej súťaže. Odohral 35 stretnutí a dal osem gólov. Následne sa z hosťovania vrátil do Nijmegenu, ktorý medzitým vypadol z prvej ligy. V NEC si však nenašiel stabilné miesto. Na jeseň nastúpil na sedem stretnutí. Ešte počas pôsobenia v Eindhovene sa stal talentom roka druhej ligy. Cenu si prevzal z rúk trénera Guusa Hiddinka.