Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Fortunaliga

Košičanom podmienečne uzatvorili štadión pre rasistické pokriky

Na snímke vľavo brankár Košíc Matúš Kira v zápase 1. kola futbalovej Niké ligy FC Košice - ŠK Slovan Bratislava v Košiciach 29. júla 2023. Foto: TASR - František Iván

Uložená podmienka trvá do konca kalendárneho roku, pričom k jej zmene DK SFZ pristúpi v prípade opakujúceho sa výskytu akýchkoľvek rasistických či obdobných prejavov.

Bratislava 4. augusta (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) podmienečne uzatvorila štadión nováčikovi Niké ligy FC Košice. V zápase 1. kola medzi Košicami a Slovanom Bratislava domáci priaznivci rasisticky urážali hráča "belasých" Malika Abubakariho. Klub zaplatí aj finančnú pokutu, jej výšku nezverejnili.

Rozhodnutie DK zverejnil SFZ na svojom webe: "DK SFZ aj v začatom súťažnom ročníku bude pokračovať v jasne naznačenom trende z predchádzajúceho ročníka. Nebudeme tolerovať akékoľvek prejavy rasistického, antisemistického či iného obdobného charakteru. Z uvedeného dôvodu bolo FC Košice za prejavy ich fanúšikov voči hráčovi Slovana Bratislava čiernej pleti Abdulovi Malikovi Abubakarimu uložené okrem finančnej pokuty aj podmienečné uzatvorenie štadióna na 1 stretnutie. Uložená podmienka trvá do konca kalendárneho roku, pričom k jej zmene DK SFZ pristúpi v prípade opakujúceho sa výskytu akýchkoľvek rasistických či obdobných prejavov."