Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

NIKÉ LIGA: Banskej Bystrici vystrieľal tri body proti Skalici Ľupták

Na snímke futbalisti Banskej Bystrice sa tešia z gólu počas zápasu futbalovej Niké ligy. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Dukla tretíkrát za sebou bodovala, keď tentoraz otočila nepriaznivý stav z 0:1. Hostia prehrali tretí duel v sérii.

Banská Bystrica 18. augusta (TASR) - V piatkovej predohrávke 4. kola futbalovej Niké ligy zdolala Banská Bystrica doma Skalicu 2:1 a tretíkrát za sebou bodovala, keď tentoraz otočila nepriaznivý stav z 0:1. Hostia prehrali tretí duel v sérii.

Do vedenia išli už v deviatej minúte Záhoráci, keď si prudkú prihrávku Vlaska i po teči Rudzana napokon Uhrinčať nešťastne zrazil do vlastnej bránky. Bystričania rýchlo odpovedali po práci Rymarenka a jeho prihrávke pred bránku, kde za malým vápnom medzi štyrmi protihráčmi dobre operoval i zakončil Arevalo. Po vyrovnanom prvom polčase zahodil na začiatku druhého stopercentnú šancu hosťujúci Matejov, voľný v šestnástke totiž prestrelil bránku. Gólových príležitostí výrazne ubudlo, no v 83. minúte mali domáci šťastie, pretože tvrdá strela Ľuptáka z diaľky po teči Ranka skončila napokon v sieti.

NIKÉ LIGA - 4.kolo:


MFK Dukla Banská Bystrica - MFK Skalica 2:1 (1:1)

Góly: 14. Arevalo, 83. B. Ľupták - 9. Uhrinčať (vlastný). Rozhodovali: Micheľ - Pozor, Roszbeck, ŽK: Willwéber, Uhrinčať - M. Hollý, Rudzan. 1517 divákov.

Banská Bystrica: Hruška - Uhrinčať, Godál, Willwéber, Záhumenský - Migaľa (56. Pišoja), B. Ľupták, Richtárech (77. Hlinka), Záhumenský - Rymarenko (90. Hanes), Arevalo (77. Depetris), Polievka (90. Guimares)
Skalica: Luksch - Krčík, Podhorin, Ranko, Rudzan - M. Nagy, M. Hollý (82. Černek) - Matejov (64. Haša), Vlasko (64. Sobczyk), Yao (73. Alves) - Smékal (64. Kousal)


hlasy:

Mário Auxt, asistent trénera Banskej Bystrice: "Nepodali sme ideálny výkon, ale bolo dôležité, že sme zareagovali na inkasovaný gól a rýchlo sme v prvom polčase vyrovnali. V druhom sme chceli byť aktívnejší, no cenné je, že sme v ňom už neinkasovali a podarilo sa nám po štandardnej situácii streliť druhý gól. Musím však priznať, že to bol dnes pre nás šťastnejší výsledok."
Pavol Majerník, tréner Skalice: "Mali sme dobrý vstup do zápasu. Dali sme rýchly gól. Potom sme inkasovali z takej zvláštnej situácie, ani som to dobre nevidel. Prvý polčas však skončil zaslúženou remízou. V druhom polčase sme mohli s troškou šťastia uhrať výsledok 1:1, ale v tomto dejstve sme ukázali veľmi málo a to nestačilo, aby sme v Banskej Bystrici bodovali."