Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Šafranko odchádza do dánskeho Aalborgu za dvojicou krajanov

Útočník Pavol Šafranko (vpravo).
Foto: TASR/Martin Baumann

V žlto-modrom drese odohral dohromady šestnásť stretnutí a na konto si pripísal šesť presných zásahov

Dunajská Streda 20. augusta (TASR) - Útočník Pavol Šafranko z DAC 1904 Dunajská Streda odchádza do tímu štvornásobného dánskeho futbalového šampióna Aalborg BK. Prestup slovenského reprezentanta do 21 rokov už môže prekaziť len neúspešná lekárska prehliadka.

"Nie je ľahké rozlúčiť sa s Paľom, ale je prirodzené, že kluby prejavia záujem o mladého hráča, ak sa mu vydarí sezóna. V Šafrankovom prípade to všetko vyvrcholilo úspešným európskym šampionátom dvadsaťjednotiek. Sme hrdí na to, že sme mohli talentovanému hráčovi pomôcť v rozvoji. Pevne veríme, že aj toto je dôkazom, že DAC je pre hráčov správna voľba. Ďakujeme za všetko, čo pre klub urobil a v novom pôsobisku mu prajeme všetko dobré a hlavne veľa gólov," vyjadril sa pre oficiálnu internetovú stránku DAC-u športový riaditeľ klubu Jan Van Daele.

Šafranko sa pred pôsobením v Dunajskej Strede zviditeľnil na hosťovaní v Podbrezovej, keď si vlani v drese "železiarov" pripísal osemnásť ligových štartov a prvé štyri góly v najvyššej súťaži. Na Žitný ostrov prišiel počas uplynulej zimnej prestávky. V žlto-modrom drese odohral dohromady šestnásť stretnutí a na konto si pripísal šesť presných zásahov. V Aalborgu sa útočník stretne s krajanmi Filipom Lesniakom a Jakubom Sylvestrom, ktorí tiež obliekajú červeno-biele farby AaB.

"Ďakujem fanúšikom za podporu, v meste som sa cítil ako doma. Spoznal som tu veľa skvelých ľudí. Dúfam, že som zanechal odkaz toho, ako som sa na ihrisku snažil vždy odovzdať maximum pre DAC. Všetkým a za všetko ďakujem. Každý máme v živote nejaké sny a ciele, aj ja idem za nimi,"
povedal Šafranko.