Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Fortunaliga

Marek Sapara sa rozhodol ukončiť profesionálnu kariéru

Marek Sapara, archívna snímka Foto: TASR/Martin Baumann

V klube bude pôsobiť na manažérskej pozícii v budovanej futbalovej akadémii.

Ružomberok 5. januára (TASR) - Vedenie slovenského futbalového klubu MFK Ružomberok opäť rokovalo s Marekom Saparom ohľadom jeho ďalšieho pôsobenia pod Čebraťom. Ako na klubovom webe informoval generálny riaditeľ klubu Ľubomír Golis, Sapara oznámil ukončenie profesionálnej hráčskej kariéry a ako hráč chce pokračovať už len ako amatér. Tiež bude v klube pôsobiť na manažérskej pozícii v budovanej futbalovej akadémii.

"Dnes sme sa opätovne stretli s Markom Saparom ohľadne formy pokračovania vzájomnej spolupráce. Marek oznámil klubu ukončenie profesionálnej hráčskej kariéry. Ďalej sa ako hráč chce venovať futbalu len na amatérskej úrovni, rád by ešte svojimi hráčskymi schopnosťami pomohol juniorskému mužstvu nášho klubu v napredovaní v nižších súťažiach. Zároveň s vedením klubu prediskutoval svoje pôsobenie v štruktúrach klubu. V tejto veci došlo k vzájomnej zhode a Marek začne v MFK Ružomberok pôsobiť na manažérskej pozícii v budovanej futbalovej akadémii, najmä v oblasti prepojenia mládežníckych tímov na juniorský a seniorský tím, ako aj získavania mladých talentovaných hráčov," informoval v piatok web Liptákov.

"Marek má tiež záujem o podporu juniorského, resp. mládežníckych tímov v oblasti tréningového procesu, chce získať v tejto súvislosti aj príslušné trénerské kvalifikácie," doplnil generálny riaditeľ a ako ďalej informoval, spolu s Markom sa dotkli aj spôsobu rozlúčky s profesionálnou kariérou hráča. "Ako naznačil generálny riaditeľ, diváci sa budú mať na čo tešiť, avšak oficiálnu rozlúčku budú spoločne riešiť až v neskorších jarných, prípadne letných mesiacoch, kedy aj počasie a teploty sú príjemnejšie," doplnil zdroj.

Vedenie Liptákov 35-ročnému stredopoliarovi pôvodne nepredĺžilo zmluvu, následne ale rozhodnutie prehodnotilo a pokračovalo v rokovaniach. Sapara, ktorý má na svojom konte 38 reprezentačných štartov, bol kapitánom "Ruže" v majstrovskej sezóne 2005/2006. Potom odišiel do nórskeho klubu Rosenborg Trondheim. Po zahraničných pôsobiskách sa v roku 2015 vrátil do Ružomberka.