Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Fortunaliga

Slovan Bratislava a Dunajská Streda po 2. kole s plným počtom bodov

Na snímke radosť hráčov Slovana v zápase druhého kola futbalovej Fortuna ligy medzi ŠK Slovan Bratislava a FK Železiarne Podbrezová. Bratislava, 29. júla 2018. Foto: TASR/Michal Svítok

Takto sa hralo v 2. kole Fortuna ligy.

Bratislava 29. júla (TASR) - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v nedeľnom domácom stretnutí 2. kola Fortuna ligy nad FK Železiarne Podbrezová 3:0. Sú na čele tabuľky so šiestimi bodmi a skóre 7:1. Na druhej priečke figuruje FC DAC 1904 Dunajská Streda s plným počtom bodov a skóre 6:2.

Tabuľka:

1. Slovan Bratislava 2 2 0 0 7:1 6

2. Dunajská Streda 2 2 0 0 6:2 6

3. Ružomberok 2 1 1 0 4:1 4

4. Sereď 2 1 1 0 2:1 4

5. Žilina 1 1 0 0 2:1 3

6. Senica 2 1 0 1 2:2 3

7. Trnava 2 1 0 1 1:1 3

8. Nitra 1 0 0 1 1:2 0

9. Trenčín 1 0 0 1 1:4 0

10. Michalovce 1 0 0 1 1:4 0

11. Zlaté Moravce 2 0 0 2 1:5 0

12. Podbrezová 2 0 0 2 1:5 0


ŠK Slovan Bratislava - FK Železiarne Podbrezová 3:0 (1:0)

Góly:
65. a 77. Šporar, 5. Božikov. Rozhodovali: Ziemba – Kováč, Chládek, ŽK: Obročník, Baran, Leško (všetci Podbrezová), 1220 divákov

Slovan: Šulla - Apau, Saláta, Bajrič, Božikov - Nono - Savičevič, Holman - Čavrič (75. Dražič), Šporar (81. Cmiljanič), Moha (87. Hološko)

Podbrezová: Kuciak - Magda, Krivák, Bartoš, Turňa - Breznaník (73. Bernadina), Mikuš (73. Tereščenko), Baran, Obročník, Leško - Wiezik

Martin Ševela, tréner Slovana: "Pomohol nám vstup do zápasu, potom sme dominovali celý čas. Súper si nevypracoval vážnejšiu šancu, vedeli sme, že príde s defenzívnou taktikou a hrou na protiútoky. Prechod im nevychádzal aj našou zásluhou, dobre sme dostupovali, v druhom polčase sme pridali na efektivite. Potreboval som ušetriť niektorých hráčov, čaká nás odveta v Európskej lige. Hráči mali radosť z hry, bola tam aj vášeň."

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Zámer je jedna vec, skutočnosť druhá. Absentovala u nás prechodová fáza, víťazstvo Slovana je zaslúžené. Slovan má kvalitu, ktorá je vyššia ako u našich hráčov."


Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľnom domácom stretnutí 2. kola Fortuna Ligy nad FK Železiarne Podbrezová 3:0. O góly "belasých" sa postarali v 5. minúte Vasil Božikov a v druhom polčase v 65. a v 77. minúte Andraž Šporar.

Slovan od začiatku stretnutia priklincoval súpera na vlastnú polovicu, pokúšal sa kombinovať po stranách i stredom ihriska. "Belasým" vyšla už v piatej minúte štandardka, keď Holman našiel Božikova a kapitán Slovana otvoril skóre - 1:0. Hostia sa k prvému vážnejšiemu ohrozeniu bránky Šullu dostali v 16. minúte, ale Leško z priameho kopu trafil iba do múru. Domáci mali hru aj naďalej pod kontrolou, do konca úvodného dejstva zaujali ešte strely Savičeviča. Po prvej obtrel loptu o ľavú žrď, po druhej sa blysol brankár Podbrezovej Kuciak. Po góle volal aj pokus Čavriča, loptu z jeho kopačky však dobre zblokovala obrana.

V druhom polčase Slovan pokračoval v aktivite, aj naďalej mal hru pod kontrolou, ale kombinácia mu veľakrát viazla a z tribún sa občas ozval piskot. Ten umlčal v 65. minúte Šporar, ktorý po prihrávke Mohu strelil druhý gól. Slovinský útočník sa potom gólovo presadil aj 77. minúte, keď obstrelil Kuciaka. Slovan po víťazstve v prvom kole uspel aj v druhom a v tabuľke má plný počet 6 bodov.

AS Trenčín - MFK Ružomberok 1:4 (1:1)

Góly:
25. Mance - 70. a 87. Qose, 36. Tandir (z 11 m), 89. Takáč. Rozhodovali: Marhefka – Pozor, Jenčura, ŽK: Šulek, Zubairu, Bukari, Čatakovič - Kostadinov, Urdinov, Tandir, ČK: 58. Šulek, 64. Bukari (obaja Trenčín) obaja po 2. ŽK

Trenčín: Šemrinec - Slávik, Šulek, Julien, Skovajsa - Čatakovič (77. Ubbink), El Mahdioui, Zubairu (83. Van Arnhem) - Bukari, Mance (74. Kvocera), Azango

Ružomberok: Macík - Čurma, Maslo, Twardzik, Urdinov - Takáč, Qose, Kostadinov (90. Gerec) - Daniel, Tandir (78. Kružliak), Gál-Andrezly

/hralo sa v Myjave/

V 10. minúte pohrozili hostia, keď priamy kop zahral faulovaný Daniel. Rozhodol sa pre prihrávku, ktorá našla Gála-Andrezlyho. Jeho center do šestnástky našiel Twardzika, ktorého pohotovú strelu vyrazil brankár hostí Šemrinec. O pätnásť minút neskôr udrel Trenčín. Čatakovič našiel v šestnástke Manceho, ktorý chladnokrvne poslal loptu do siete - 1:0. V 35. minúte však rozhodca nariadil pokutový kop v prospech Ružomberka za faul na Kostadinova. Tandir poslal loptu k žrdi a bolo 1:1.

Štvrtý gól v sieti brankára Trenčína Igora Šemrinca (na zemi), teší sa Ružomberčan Dalibor Takáč (vpravo) v zápase 2. kola Fortuna ligy AS Trenčín - MFK Ružomberok, 29. júla 2018 v Myjave.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


V druhom dejstve stretnutia v Myjave prišiel Trenčín rýchlo o dvoch hráčov. Druhú žltú a následne červenú kartu za faul dostali v 57. minúte Šulek a v 64. minúte Bukari. Početnú výhodu o dvoch hráčov zužitkoval Ružomberok na tri góly. V 69. minúte našiel center Urdinova v šestnástke Qoseho, ktorý skóroval, a tri minúty pred koncom riadneho hracieho času ten istý hráč zvýšil na 3:1. Gólový účet uzavrel v 89. minúte strelou k žrdi Takáč.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Zemplín Michalovce 4:1
(3:0)

Góly:
27. a 31. Bayo, 32. Kalmár, 72. K. Vida - 88. Kurminowski. Rozhodovali: Ochotnický – Galo, Čajka, ŽK: Ljubičič, K. Vida - Vaščák, 6118 divákov

Dunajská Streda: Macej – Koštrna, Huk, Šatka, Šimčák – Kalmár, Ljubičić (46. Kone), Herc – K. Vida, Bayo (74. Almási), Pačinda (13. M. Vida)

Michalovce: Kira – Rota, Kavka, Grič, Žofčák – Bednár – Vaščák, Turík, Hovhannes, Kolesár (59. Diarra) - Sulley (78. Kurminowski)

Peter Hyballa, tréner Dunajskej Stredy: "Bol to môj tretí zápas na lavičke DAC, zatiaľ to boli vždy špecifické vystúpenia. Aj teraz sme museli na začiatku striedať Pačindu, ktorý má problémy s chrbtom. Zatiaľ nevieme, či nastúpi vo štvrtok. Začali sme s rozostavením 4-3-3, potom sme prešli na 4-4-2. Odohrali sme výborný prvý polčas, v druhom sme boli trochu unavení, preto sme striedali Koneho a Almásiho. Musíme dobre zregenerovať a uvidíme, čo bude vo štvrtok v Minsku."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Pre nás to bol krutý výsledok. Súper bol efektívny, po troch strelách dal tri góly. Druhý polčas sme boli odovzdaní, nedostali sme sa do zakončenia. Sú mladí hráči, potrebujú takéto zápasy, aby boli úspešní. Máme sa v čom zlepšovať. Gratulujem súperovi k zaslúženému víťazstvu."


Prvá vážnejšia šanca prišla v 10. minúte, keď center z ľavej strany poslal z uhla na bránku Pačinda. V 13. minúte po vynútenom striedaní opustil ihrisko práve Pačinda. V 15. minúte po rohovom kope mohol zakončiť Žofčák, jeho strela letela nad. V 19. minúte pohrozil strelou hosťujúci Grič, naťahovať sa musel brankár Macej. V 26. minúte vyskúšal strelu Ljubičić, brankár Kira vyrazil loptu do autu. Po vhadzovaní sa dostala lopta ku Kalmárovi, ktorý preloboval obranu hostí a Bayo z päťky poslal loptu do siete – 1:0. O štyri minúty neskôr viedli domáci už dvojgólovým rozdielom, keď po centri K. Vidu sa hlavou presadil opäť Bayo – 2:0. V 32. minúte vyslal strelu z 25 metrov Kalmár a upravil už na 3:0. V 36. minúte sa ukázal opäť Bayo, po centri M. Vidu zostal sám pred bránkou, ale Kira v poslednej sekunde stihol zakročiť. V 45. minúte Sulley prešiel popri obrane DAC, zahrozil tvrdou strelou, ale lopta letela vedľa.

Na začiatku druhého polčasu mohli znížiť hostia. V 48. minúte malú domov chcel odkopnúť brankár Macej, trafil Sulleya, ale lopta skončila tesne vedľa bránky. V 57. minúte prešiel na pravej strane Herc, spätnú prihrávku chcel poslať pätičkou na bránku K. Vida. V 63. minúte po centri Hovhannesa hlavičkoval na bránku Kavka, ale Macej bol na mieste. V 67. minúte postupoval sám K. Vida, dostal sa k hranici pokutového územia, odkiaľ vyslal aj strelu. Kira loptu vyboxoval, dorážku Herc poslal vedľa. V 70. minúte mohol zavŕšiť hetrik Bayo, ale z hranice päťky bol nepresný. V 73. minúte sa po vydarenej akcií presadil K. Vida a strelil štvrtý gól Dunajskej Stredy. V 85. minúte mal na kopačkách svoj druhý gól K. Vida, jeho strelu však Kira nohou vyrazil na roh.