Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

Slovan Bratislava podpísal trojročný kontrakt s Blackmanom

Na snímke vpravo hráč Trnavy Jakub Paur a hráč DAC Cesar Blackman počas zápasu 2. kola nadstavby skupiny o titul Fortuna ligy medzi DAC Dunajská Streda a FC Spartak Trnava v Dunajskej Strede v nedeľu 19. marca 2023. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Dvadsaťpäťročný krajný bek prestúpil v roku 2017 z Clubu Deportivo Universitario do Dunajskej Stredy, za ktorú odohral 135 zápasov, strelil štyri góly a pridal 19 asistencií.

Bratislava 18. júna (TASR) - Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava sa dohodol na trojročnej zmluve s panamským reprezentantom Cesarom Blackmanom.

Dvadsaťpäťročný krajný bek prestúpil v roku 2017 z Clubu Deportivo Universitario do Dunajskej Stredy, za ktorú odohral 135 zápasov, strelil štyri góly a pridal 19 asistencií. V roku 2020/21 sa ocitol v jedenástke sezóny Fortuna ligy.

V národnom drese prešiel cez juniorské kategórie a za "áčko" odohral desať zápasov. "Cesar Blackman je hráč, ktorý dlhodobo potvrdzoval svoje kvality u nášho veľkého rivala a konkurenta v boji o titul v DAC Dunajskej Strede. Patril k ich stabilným oporám a svoje miesto si pravidelne zastáva aj na medzinárodnej úrovni vo farbách reprezentácie Panamy. V jeho prípade je absolútne zbytočne ho viac predstavovať, zaňho totižto hovoria výkony na ihrisku. Všetci dobre vieme, o akého špičkového futbalistu ide a ja som naozaj nesmierne rád, že sa nám dlhé a náročné rokovania nakoniec podarilo dotiahnuť do úspešného konca. O Cesara bol na trhu naozaj veľký záujem, čomu sa rozhodne nedivím. Teším sa, že sa nám tento náročný boj podarilo vyhrať a dnes ho môžem takto oficiálne privítať u nás v ŠK Slovan Bratislava. Podpísali sme zmluvu na tri roky a verím, že bude obrovskou posilou pre našu defenzívnu formáciu a tým pádom celé mužstvo," uviedol generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml. pre klubový web.