Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Fortunaliga

Slovan po roku ide opäť do Beleku, v príprave vyzve aj Zenit Petrohrad

Na archívnej snímke Martin Ševela Foto: TASR/Dano Veselský

Na úvod absolvujú zverenci Martina Ševelu tzv. hrubú prípravu so zameraním na kondičnú i hernú stránku. Prvý prípravný duel odohrajú 20. januára a vyzvú v ňom Samaru.

Bratislava 20. decembra (TASR) - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava odštartujú prípravu na jarnú časť Fortuna ligy 2017/2018 v pondelok 8. januára. Jej nosnú časť tvorí sústredenie v tureckom Beleku, kde "belasí" odohrajú šesť zápasov so súpermi z Ruska, Ukrajiny, Srbska i Maďarska.

Hráči dostali na zimné prechodné obdobie individuálne tréningové plány zamerané na vytrvalosť a kondíciu. V pondelok 8. januára je na štadióne na Pasienkoch naplánovaný úvodný tréning zimnej prípravy. "Slovanisti pobudnú v Bratislave päť dní. V piatok 12. januára odlietajú do tureckej Antalye, odkiaľ je len neďaleko do tréningového strediska v Beleku. Výprava Slovana sa bude pripravovať v rovnakom tréningovom centre ako pred rokom," informuje oficiálny klubový web ŠK Slovan.

Na úvod absolvujú zverenci Martina Ševelu tzv. hrubú prípravu so zameraním na kondičnú i hernú stránku. Prvý prípravný duel odohrajú 20. januára a vyzvú v ňom Samaru. O štyri dni neskôr sa Slovan stretne s Olimpikom Doneck. Záverečná fáza sústredenia bude nabitá zápasmi s kvalitnými európskymi súpermi. V sobotu 27. januára si slovanisti zahrajú s Vojvodinou Novi Sad, ktorá dlhodobo patrí k špičke v rámci srbskej ligy. Ďalším súperom bude piaty tím maďarskej ligy Újpest FC.

Najatraktívnejším súperom v rámci zimnej prípravy bude FC Zenit Petrohrad, ktorý má svojej vitríne trofej za víťazstvo v Pohári UEFA a patrí k pravidelným účastníkom skupinovej fázy Ligy majstrov. So Zenitom sa "belasí" stretnú 4. februára.

Posledný prípravný duel v Turecku je na programe 6. februára s ukrajinským mužstvom NK Veres Rivne. Generálkou na jarnú časť bude súboj v Zlíne (sobota 10. februára). Prvé jarné kolo je naplánované na sobotu 17. februára, Slovan v ňom pocestuje do Michaloviec.

Program zimnej prípravy ŠK Slovan Bratislava:

(zdroj: www.skslovan.com)

8. januára: zraz hráčov na štadióne Pasienky a prvý tréning zimnej prípravy

12. januára: odlet výpravy do Turecka a začiatok sústredenia v Beleku

20. januára: ŠK Slovan – Krídla Sovietov Samara (Rusko), prípravný zápas

24. januára: ŠK Slovan – Olimpik Doneck (Ukrajina), prípravný zápas

27. januára: ŠK Slovan – Vojvodina Novi Sad (Srbsko), prípravný zápas

31. januára: ŠK Slovan – Újpest FC (Maďarsko), prípravný zápas

4. februára: ŠK Slovan – FC Zenit Petrohrad (Rusko), prípravný zápas

6. februára: ŠK Slovan – NK Veres Rivne (Ukrajina), prípravný zápas

7. februára: odlet výpravy zo sústredenia v Turecku

10. februára: FC Fastav Zlín – ŠK Slovan, prípravný zápas v Zlíne

* Program prípravných zápasov i termíny sa ešte môžu operatívne meniť