Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

V šlágri vyhral Slovan v Košiciach 2:0

Na snímke brankár Slovana Dušan Perniš v 27. kole futbalovej Corgoň ligy medzi MFK Košice - ŠK Slovan Bratislava v Košiciach 19. apríla 2014. Foto: TASR/František Iván

Líder corgoňligovej tabuľky vyhral v Čermeli po góloch Halenára a Vitteka.

Košice 19. apríla (TASR) - Pred slušnou diváckou kulisou začali aktívnejšie domáci hráči, ale v úvodných šiestich minútach nenašli dva centre Nováka z ľavej strany svojho adresáta. V 7. minúte sa dostal na opačnej strane k zakončeniu Peltier, jeho strelecký pokus približne z ôsmich metrov letel však nad bránu domácich. V 13. minúte vyzvŕtal hráčov Slovana kapitán Šinglár, následne poslal loptu na dobre nabiehajúceho Pačindu, ten trafil z hranice šestnástky iba dobre postaveného obrancu hostí. "Žlto-modrí" si naďalej vytvárali nebezpečnejšie šance, Oumar Diaby po rohu Pačindu však mieril hlavou iba nad Pernišovu bránu. Francúz v košickom drese predviedol v 29. minúte sólo od polovice ihriska, stíhaný Bagayokom však mieril iba vedľa hosťujúcej brány. Najväčšiu šancu prvého polčasu, po peknom vysunutí od Sekuliča, zahodil v 37. minúte Pačinda, ktorý sa zvnútra šestnástky prezentoval nevýrazným zakončením. Ten istý hráč napriahol o dve minúty neskôr približne z tridsiatich metrov, jeho projektil Perniš vytlačil na roh.


Rozhodla skúsenosť Slovana

Na snímke vľavo hráč Slovana Nicolas Ezequiel, vpravo hráč Košíc Oumar Diaby, uprostred brankár Slovana Dušan Perniš v 27. kole futbalovej Corgoň ligy medzi MFK Košice - ŠK Slovan Bratislava v Košiciach 19. apríla 2014.
Foto: TASR/František Iván
Druhé dejstvo odštartovala obrovská príležitosť Nováka, ktorý si v 51. minúte v šestnástke hostí spracoval center Bašistu a preloboval vybiehajúceho Perniša, lopta však padla až tesne za brvno. Na opačnej strane sa dostali do úniku dvoch proti jednému Peltier s Vittekom, ale prvý menovaný sa rozhodol pre strelu, ktorá letela mimo troch žrdí Tofiloského brány. V 59. minúte potom hlavičkoval mimo Gorosito a o dve minúty neskôr sa predviedol pri Vittekovom zakončení Tofiloski. Rozhodca z následne vzniknutej situácie odpískal pokutový kop a loptu na biely bod si postavil Halenár, ktorý otvoril skóre duelu - 0:1. V 67. minúte sa zrazili hlavami domáci Korijkov a hosťujúci Peltier, ktorý neskôr na lavičke stratil vedomie a odviezli ho do nemocnice. Domáci hráč po ošetrení pokračoval v zápase. Košičania sa snažili o vyrovnanie, no belasí umnou defenzívou nepustili svojho súpera do vyloženej šance. V nadstavenom čase dal bodku za stretnutím Vittek, keď dorazil loptu do opustenej brány - 0:2.

.
MFK Košice - ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:0)
Góly:
63. Halenár (z 11 m), 90.+ Vittek. Rozhodoval: Horváth, ŽK: Bagi (Slovan), 6550 divákov

Zostavy a striedania:
MFK Košice:
Tofiloski - Viazanko, Ostojič, Bašista, Sekulič - Šinglár, Korijkov - Novák, Pačinda, Bukata (84. Haskič) - O. Diaby
ŠK Slovan Bratislava: Perniš - Bagayoko, Gorosito, Niňaj, Vrablec - Bagi - Peltier (68. Soumah), Halenár (89. Mészáros), Grendel, Milinkovič - Vittek

Hlasy po zápase:
Radoslav Látal, tréner MFK Košice: "Mali sme lepší vstup do stretnutia a bolo to o prvom góle. Pačinda mal obrovskú šancu, keby zo šestnástky lepšie trafil, tak sme mohli ísť do vedenia. Hrozili sme po štandardkách a polčas bol z našej strany dobrý. V druhom polčase sme urobili hrúbku a v šestnástke sme vyrobili po ruke penaltu. Potom to už bolo ťažké, Slovan sa stiahol, dobre bránil a čakal na brejky. Myslím si, že rozhodlo to, kto dá prvý gól."



Jozef Valovič, tréner Slovana Bratislava: "Dali sme dva góly a preto sme vyhrali zaslúžene. Prvý polčas hrali domáci s vetrom, ťažili najmä po štandardných situáciách, hrozili po rohových a priamych kopoch. Do čistej šance sme ich však nepustili. V druhom dejstve pomohol vietor nám, boli sme lepším mužstvom a vytvorili sme si viac brejkových šancí. Zápas sa mi páčil aj po stránke nasadenia, bojovnosti a Košice nie nadarmo ukázali, že sú vo finále Slovenského pohára."