Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

Trenčín si upevnil pozíciu lídra, doma porazil Banskú Bystricu 1:0

Na snímke pohľad z novej hlavnej tribúny futbalového štadióna v Trenčíne v piatok 29. septembra 2023 Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Trenčania od prvých minút potvrdzovali výbornú formu z úvodu sezóny. Samuel Kozlovský vystrelil z väčšej vzdialenosti, no brankár Matúš Hruška jeho pokus zneškodnil.

Trenčín 30. septembra (TASR) - Futbalisti AS Trenčín triumfovali v sobotňajšom zápase 9. kola Niké ligy doma nad MFK Dukla Banská Bystrica 1:0. Zvíťazili v štvrtom stretnutí za sebou a upevnili si tak pozíciu lídra tabuľky, na konte majú 22 bodov. Hostia majú po deviatich dueloch pätnásť bodov a patrí im priebežné 4. miesto.

Trenčania od prvých minút potvrdzovali výbornú formu z úvodu sezóny. Samuel Kozlovský vystrelil z väčšej vzdialenosti, no brankár Matúš Hruška jeho pokus zneškodnil. Domáci sa snažili otvoriť skóre duelu, ale Rahim Ibrahim a Matúš Kmeť nedokázali využiť svoje šance. Mužstvo Iliju Stolicu pokračovalo v ofenzívnom výkone aj v druhom polčase a v 62. minúte sa presadil Njegoš Kupusovič. Domáci si jednogólový náskok postrážili do konca duelu.

Niké liga – 9. kolo:

AS Trenčín – MFK Dukla Banská Bystrica 1:0 (0:0)

Gól: 62. Kupusovič. Rozhodcovia: Micheľ – Pozor, Halíček, ŽK: Gong – Migaľa, Godál, Rymarenko.


Trenčín: Vozinha – Kmeť, Stojsavljevič, Bondarenko, Kozlovský – Ibrahim, Bariš – Soares (90.+2 Demitra), Gajdoš (79. Hollý), Gong (85. Sunday) – Kupusovič (84. Akila)

Banská Bystrica: Hruška – Migaľa (57. Pišoja), Uhrinčať, Godál, Willwéber, Záhumenský – Rymarenko, Richtárech (75. Ľupták), Hlinka – Arevalo (56. Považanec), Polievka